Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Apei sărbătorită şi la Constanţa

ro

21 Mar, 2012 17:13 1339 Marime text

 Ziua Mondială a Apei sărbătorită şi la Constanţa

În fiecare an, pe data de 22 martie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, dată la care toţi cei implicaţi şi nu numai desfăşoară o serie de evenimente menite să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei. Anul acesta, prin mesajul “Lumea este Însetată pentru că Nouă ne este Foame” se pune accent pe legătura dintre apă şi siguranţa alimentelor. Asigurarea accesului la apă duce implicit şi la asigurarea accesului la hrană. Protejarea surselor de apă şi asigurarea ueni ape de calitate înseamnă şi o hrană de mai bună calitate.
În România, evenimentul este marcat de cele mai mari regii şi operatori de apă din ţară. La fel ca şi anul trecut, fiecare companie implicată lucrează în parteneriat cu şcolile din zonă, realizând programe educaţionale privind calitatea apei, importanţa vitală a acesteia şi măsurile necesare pentru păstrarea ei.
 La Constanţa, evenimentul este marcat de către SC RAJA SA, printr-o serie de acţiuni educative în care sunt implicaţi zeci de elevi. Astfel, în cursul zilei de mâine, începând cu ora 09,00 dimineaţa, elevii de la şcolile Gheorghe Țiţeica şi Lucian Blaga vor vizita staţia de tratare a apei şi laboratorul pentru apă potabilă acreditat Renar din zona Palas. Copiii vor afla mai multe despre sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, calitatea apei potabile livrate consumatorilor, sursele de apă, şi nu în ultimul rând despre importanţa rolului pe care-l are fiecare cetăţean în protecţia surselor de apă.
Totodată copiii vor avea acces la efectuarea unor analize uzuale la apa potabilă, analize în urma cărora vor determina duritatea, concentraţia clorului şi pH – ul apei potabile.


Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii