Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat RAJA - Joi, 25 Octombrie 2012

ro

25 Oct, 2012 23:34 847 Marime text

În cursul acestei seri, o fetiţă de 12 ani din Medgidia, a căzut într-un cămin de canalizare, al cărui capac fusese furat. Copilul a fost dus la Spitalul Municipal Medgidia, iar mai apoi transferat la Spitalul Judeţean Constanţa. Din primele investigaţii medicale a rezultat că fetiţa este bine şi nu a suferit răni grave.

Furtul capacelor de la nivelul căminelor de apă/canalizare este o problemă din ce în ce mai gravă cu care se confruntă societatea noastră. De la începutul anului şi până acum numai de pe raza municipiului Medgidia au fost sustrase un număr de peste 300 de capace. SC RAJA SA a făcut sute de sesizări către poliţiile locale, comunitare şi naţională, dar nici una din aceste sesizări nu a primit răspuns până acum, iar prejudiciile nu au fost recuperate. Mai mult, societatea noastră a încheiat o serie de protocoale cu reprezentanţii poliţiei, prin care aceştia sunt sprijiniţi logistic, tocmai pentru a putea stopa acest fenomen prin acţiuni de patrulare şi intervenţie rapidă.

Din păcate, sustragerea componentelor metalice de la nivelul sistemului de alimentare cu apă şi canalizare continuă, aceste acţiuni putând provoca accidente grave, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. În ciuda semnalelor de alarmă trase periodic şi a campaniilor de informare derulate de societatea noastră, centrele de colectare de fier vechi, deşi ilegal, continuă să primească aceste componente metalice, cauzând un prejudiciu însemnat companiei noastre.

Pentru evitarea producerii unor evenimente cu consecinţe extrem de grave, RAJA Constanţa lansează încă un apel către toţi cetăţenii, ca în cazul în care constată lipsa vreunui capac să anunţe imediat dispeceratul societăţii, pentru a se putea interveni în timp util.

În cazul de la Medgidia, societatea noastră nu a fost anunţată de furtul acestui capac, locuitorii din zonă declarând că a fost sustras în ultimele 24 de ore.

Suntem alături de familia fetiţei şi o vom ajuta cu tot ceea ce se poate în cazul în care vor apărea complicaţii în urma investigaţiilor amănunţite.

Vom reveni cu amănunte!

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii