Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul PSD Serban Valeca sprijina motivarea antrenorilor sportivilor de performanta

ro

04 May, 2010 18:31 1181 Marime text
Senatorul PSD de Argeş, Serban Valeca, a propus modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, cu câteva măsuri care privesc motivarea antrenorilor.

Proiectul supus adoptării prevede două modificări importante: acordarea unor rente viagere antrenorilor care au contribuit la descoperirea, formarea şi perfecţionarea sportivilor şi direcţionarea unui procent de 30% din fondurile obţinute de la organismele internaţionale către cluburilor şcolare care au contribuit la pregătirea iniţială a sportivului.

Având în vedere necesitatea continuităţii mişcării sportive, şi mai ales, a sportului de performanţă, Şerban Valeca a declarat că: „este nevoie de o astfel de modificare legislativă, întrucât s-a neglijat o categorie importantă de tehnicieni, şi anume, antrenorii fără aportul cărora sportivii nu ar putea ajunge la performanţe deosebite".

Ignorarea antrenorilor sportivilor de performanţă reprezintă un neajuns legislativ, ce se doreşte a fi remediat prin acest proiect de modificare a legii. Astfel, rentele viagere acordate antrenorilor vor reprezenta un anumit procent din renta viageră a sportivului, în funcţie de perioada de evoluţie a acestuia. De asemenea, proiectul de lege urmăreşte relansarea mişcării sportive prin selectarea de "la bază" a marilor talente pentru sportul de performanţă.

Grupul senatorial PSD+PC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii