Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Trandafir a desfăşurat activităţi interyise la votare 30.11.2008

ro

30 Nov, 2008 19:42 1055 Marime text

In dimineata zilei de 30 nov.2008 doamna Trandafir Adriana, loctiitor in cadrul Biroului electoral al sectiei de votare nr. 506 din comuna Valu lui Traian, in loc sa-si concentreze atentia si disponibilitatea asupra procesului de vot si activitatii sectiei de votare, conform legii, a desfasurat alte activitati nereglementate si interzise de legea 35/3008 din dispozitia primarului PDL Florin MITROI.

In fapt, aceasta s-a prezentat in cadrul sectiei cu tabelul cuprinzand persoanele din comuna Valu Lui Traian care beneficiaza de ajutoarele pentru caldura si a dat bani reprezentand ajutoare pentru lemne de foc, intre orele 07oo-0915.

In timpul desfasurarii procesului de vot aceasta indemna oamenii sa completeze si sa semneze acest tabel, cu mentiunea ca au luat la cunostinta de acordarea ajutoarelor de catre primarul comunei Valu lui Traian, si sa ia banii oferiti de primarie pentru lemne de foc.

La sesizarea reprezentantului nostru in cadrul Biroului sectiei de votare, aceasta a declarat ca i se pare normal sa actioneze in acest sens intrucat oamenii din comuna Valu lui Traian trebuie sa-si primeasca ajutoarele, in bani, acordate de primarul comunei Valu lui Traian. Loctiitorul a actionat la ordinul direct al primarului comunei, fiind pusa de acesta sa desfasoare si alte activitati decat cele reglementate de legea electorala.

Doamna Trandafir Adriana este angajat in cadrul aparatului de specialitate al domnului primar Florin Mitroi si a recunoscut ca a fost pusa de acesta sa distribuie bani cetatenilor comunei.

Loctiitorul Trandafir Adriana a fost numita in cadrul Biroului sectiei de votare din dispozitia primarului PDL Florin MITROI.

La insistentele si sesizarea scrisa formulate de reprezentantul nostru, aceasta a incetat orice activitati legate de acordarea banilor pentru lemnele de foc.

Facem mentiunea ca, pana la data incetarii oricaror activitati decat cele compatibile cu procesul de vot, la nivelul sectiei nr. 506 au votat un numar insemnat de cetateni ai comunei, fapt pentru care solicitam oprirea procesului de vot in cadrul acestei sectii pentru frauda electorala si anularea voturilor exprimate pana in acest moment.

Consideram ca, prin activitatile desfasurate din dispozitia primarului PDL Florin MITROI, loctiitorul sectiei 506 s-a comportat in mod abuziv si a deturnat, in mod voit, scopul stabilit si urmarit de legea nr. 35/2008 si Constitutia Romaniei.

De asemenea, suntem in masura sa afirmam ca, legalitatea si constitutionalitatea exprimarii in mod liber a votului a fost incalcata prin aceasta frauda pusa la cale de loctiitorul sectiei 506 si primarul comunei Valu Lui Traian.

Organizatia Judeteana Constanta a Partidului Social Democrat a transmis sesizari privind acest caz catre Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central si Biroul Electoral Judetean, precum si o plangere penala catre Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii