Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Țicău - „Femeile pot reuși!"

ro

04 Apr, 2011 16:34 1352 Marime text

Eurodeputata PSD Adriana Țicău, președinta Organizației de femei social-democrate(OFSD) Galați a organizat în perioada 1-2 aprilie 2011, la Galați, simpozionul „Femeile pot reuși". La eveniment au participat Rovana Plumb- Președinta OFSD, Catherine Trautmann, președinta Delegației franceze a socialiștilor din Parlamentului European, Ecaterina Andronescu - senator și vicepreședinte al Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă - europarlamentar, dna Magdalena Gaiu - președinta Organizației de femei a Partidului National Liberal Galați și Katia Nanu - redactor șef al cotidianului „Viața libera" Galați.

În cadrul simpozionului, Adriana Țicău, vicepreședinta Organizației de femei a Partidului Social Democrat, a declarat că „Deși în UE 59% dintre absolvenții de studii superiore sunt femei, această pondere nu o regăsim în politică sau în viața economică. Femeile au fost cele mai afectate de criza economica deoarece domenii precum sanatatea si educatia, in care lucreaza preponderent femei, au suferit reduceri bugetare importante. Avand in vedere ca femeile sunt extrem de preocupate de calitatea educatiei si a serviciilor de sanatate, este esential sa convingem cat mai multe femei sa isi planifice o cariera in politica sau in viata economica si sociala, sa isi dezvolte competentele necesare si sa candideze pentru functii cu responsabilitati politice sau economice".

Rovana Plumb președinta Femeilor Social Democrate, a precizat că situația economică și financiară, actuală se resimte cel mai puternic asupra vieții femeilor: "efectele asupra femeilor și copiilor, dacă sunt ignorate, vor duce la creșterea sărăciei și vor pune în pericol dezvoltarea viitoare a societății. Răspunsurile politice eficiente trebuie să se construiască pe rolul femeilor ca agenți economici și persoane decizionale în toate sectoarele de activitate Societatea are nevoie de politici de reconciliere a vieții de familie, cu cea profesionala, femeile au nevoie de politici sociale dar" Dinastia bordurilor" este autstă social."

În Parlamentul European doar 35% dintre deputați sunt femei, în parlamentele naționale femeile reprezintă, in medie, doar 15% dintre parlamentari și doar 3% dintre președinții consiliilor de administrație ale principalelor companii europene sunt femei.

"Primul lucrau care trebuie facut pentru femei este de a le incuraja sa aiba incredere in ele, deoarece ele dispun de o tripla calitate: competenta, capacitate de a gestiona complexitatea sarcinilor profesionale, familiale si sociale, care le pregatesc pentru a avea un raspuns pragmatic si inteligent la criza, si tenacitata, deoarece ele au sentimentul ca trebuie sa contribuie la imbunatatirea rolului si situatiei femeilor in societate. Filozofii spun ca femeia este viitorul umanitatii. Femeile pot reusi, atat timp cat isi propun sa reuseasca, pentru ca ele sunt o forta de proges", este de părere Catherine Trautmann, președinta Delegației socialiștilor francezi din Parlamentul European. „Intâlnirea cu femeile social democrate m-a convins că ele reprezintă o șansă pentru țara și partidul lor.", a subliniat Cathrine Trautmann la sfârșitul reuniunii.

Simpozionul „Femeile pot reuși", desfășurat la Galați, a strâns peste 120 de persoane, social democrați din paisprezece județe și alți specialiști din domenii precum educație, sănătate, muncă, administrație și libertate de șanse, toți interesați de soarta și viitorul femeilor în România

Biroul de presa al PSD

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii