Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traseul turistic „Pe urmele argonauţilor” în imagini

ro

21 Sep, 2011 15:50 1054 Marime text

Traseul turistic „Pe urmele argonauţilor” în imagini

Unitatea administrativ-teritorială Istria, judeţul Constanţa, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul “Pe urmele argonauţilor: promovarea traseului turistic Constanţa, Istria, Cheile Dobrogei”, cod SMIS 19424, în baza contractului de finanţare nr.1228/14.02.2011 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul de informare turistică “Pe urmele argonauţilor - promovarea traseului turistic Constanţa, Istria, Cheile Dobrogei” propune turiştilor un traseu turistic care valorifică resursele cultural-istorice şi naturale ale zonei Istria-Cheile Dobrogei. Proiectul este în progres, iar în prezent s-au finalizat activităţile de fotografiere a obiectivelor şi atracţiilor aflate pe acest traseu. Cele 600 de fotografii realizate reprezintă baza documentară pentru realizarea instrumentelor de promovare turistică, respectiv platforma online de informare turistică şi cele trei tipuri de pliante şi broşuri pe temele turismului cultural istoric şi religios, precum şi a turismului care valorifică resursele naturale ale zonei. 

De asemenea, un film de animaţie 3D care va reda în format digital un tur virtual dinamic al Cetăţii Histria, structurat în cele 3 etape ale procesului de construcţie al cetăţii: elenistică, bizantină şi romană, este în proces de realizare. Materialul va cuprinde imagini şi animaţii din respectivele perioade, redând prin animaţie scene şi persoane aparţinând acelor vremuri. Mai mult, un material video cu imaginea completă a traseului „Pe urmele argonauţilor” este în pregătire, ambele filme urmând a fi disponibile pe website-ul proiectului la sfârşitul anului 2011, precum şi în centre de informare turistică, muzee şi alte locaţii destinate turiştilor.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii