Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa Consiliului local la Cernavodă 08.12.2008

ro

08 Dec, 2008 16:53 1190 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Primăria oraşului Cernavodă

Consiliul local Cernavoda s-a intrunit la sfarsitul saptamanii trecute intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul orasului Mariana Mircea.

Primul proiect aflat pe ordinea de zi a fost proiectul privind aprobarea stabilirii impozitelor si taxelor locale pentru anul 2009, in orasul Cernavoda. Astfel, avand in vedere prevederile Codului fiscal si ale legii 215/2001 republicata, impozitele si taxele anului 2009 se mentin la nivelul celor din anul 2008. In dezbaterea consilierilor s-au mai aflat stabilirea taxelor locale pentru utilizarea domeniului public si acestea se refera la ocuparea locurilor publice in vederea desfasurarii unor activitati comerciale, cultural - sportive si alte manifestari; stabilirea taxelor pentru oficierea casatoriilor in afara programului normal de lucru, eliberarea actelor de stare civila duplicate.

Un alt proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a fost aprobarea  modificarii listei de investitii pe anul 2008 prin introducerea unor lucrari de infrastructura si reabilitare retele termice in cateva zone din oras.

Ultimul proiect din cadrul sedintei a fost cel prin care s-a aprobat organizarea cursurilor de formare profesionala a administratorilor de imobile din Cernavoda. Acesta este un proiect important initiat de curand de catre administratia locala, avand in vedere ca blocurile de locuinte din oras nu sunt organizate in asociatii de proprietari si ca urmare, locuitorii nu pot beneficia de anumite facilitati si programe nationale. Persoanele care vor participa la aceste cursuri vor fi  selectate pe baza unui regulament iar instruirea se va  face de catre persoane  de specialitate in domeniul juridic si financiar - contabil. Primaria va organiza  examen la sfarsitul cursurilor si va elibera atestate de administratori de imobile.

 

 

Biroul de presa

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • yo 09 Dec, 2008 12:46 "proiecte de hotarari?" SUNTETI VARZA = PROIECTE DE HOTARARE. :D Asa e cand angajezi numai copii de tati importanti in presa :)))