Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala de vară a pacienţilor cronici, la Mangalia

ro

23 Jul, 2015 16:29 1029 Marime text
Asociaţia Transplantaţilor din România şi Primăria Municipiului Mangalia organizează, în perioada 25-31 iulie, Şcoala de Vară a pacienţilor cronici.

Evenimentul aflat la cea de-a doua ediţie are la bază conceptul de "management integrat al pacientului cronic cu insuficienţă funcţională de organ vital". Potrivit reprezentanţilor ATR, în România, există, în prezent, aproximativ 3000 de pacienţi cu grefe funcţionale de diferite organe, "dar nu avem nici măcar 10 medici care să se ocupe de monitorizarea acestora". În acest context, pentru a veni în sprijinul pacienţilor, dar şi al medicilor care nu au timp fizic pentru fiecare pacient, se organizează această Şcoală de vară, la care sunt aşteptate să participe peste 100 de persoane de toate vârstele şi cu toate tipurile de transplant.

Activităţile sunt organizate pe ateliere conduse de specialişti, pe domenii precum „medica”, psihologie, nutriţie, comunicare, kinetoterapie, educaţie fizică. „Este foarte important pentru noi, pacienţii cu transplant, să fim educaţi în a convieţui cu starea noastră medicală cronică, să ştim ce să facem când apare o schimbare şi să nu ne panicăm când se întâmplă să ni se modifice starea de sănătate în rău. Este important, de asemenea, să ştim că este bine să combatem sedentarismul şi să ne hrănim sănătos.

La această Şcoală de vară, avem prilejul să punem întrebări pe care nu le putem pune în alte împrejurări, să aflăm lucruri noi şi să împărtăşim experienţe între noi”, a subliniat dl. Gheorghe Tache, preşedintele ATR. La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, şi-a declarat susţinerea pentru acest eveniment, afirmând că instituţia pe care o conduce îşi va da tot concursul pentru o bună organizare a activităţilor. Şcoala de vară a pacienţilor cronici se desfăşoară cu susţinerea sponsorilor: Astellas România, Fresenius Medical Care, IHS – Centre medicale de nefrologie şi dializa, NeoLife – Centru de oncologie, THR – Marea Neagră. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la deschiderea oficială care va avea loc sâmbătă, 25 iulie, ora 17.30, la Casa de Cultură Mangalia.
 
23 iulie 2015                                                       Biroul de presă
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii