Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte pentru sport si sanatate la Cernavoda - 26.03.2009

ro

26 Mar, 2009 21:58 952 Marime text

26 martie 2009

Comunicat de presa

· Proiecte pentru sport si sanatate la Cernavoda

Primaria orasului Cernavoda a inceput procedurile privind construirea a 3 bazine de inot in aer liber in trei zone diferite ale orasului (Trust, strada Canalului lângă sala de sport, strada Portului lângă Gara fluvială).Suprafetele destinate constructiilor se  afla in intravilanul orasului Cernavoda, fac parte din domeniul privat si sunt in administrarea Consiliului local.
                                                                                                                                    
Suprafata destinata fiecarei piscine este de 240 mp. Piscinele vor fi  descoperite,  iar accesul se va face pe scari metalice.  Fiecare bazin se va realiza pe sistemul rezervoarelor de lichide din beton armat ingropate. La exterior se are in vedere o bordurare a piscinei cu placaje din piatra naturala, marmura sau travertine. Piscinele se vor dota obligatoriu cu conducte de alimentare cu apa,  conducte de evacuare a apei uzate si sisteme de filtrare si reciclare a apei. De asemenea, conform proiectului,  pe fundul piscinei sau pe peretii laterali exista posibilitatea montarii unor corpuri de iluminata subacvativ etanse.

Ne dorim ca cel putin 50 % dintre copii si tinerii din Cernavoda  sa fie atrasi de sport si ii vom sustine pe cei care vor reprezenta orasul in competitii sportive la nivel national si chiar international.  Proiectul de construire a celor 3 piscine este destinat atat copiilor dar si  adultilor interesati. Copii vor avea acces gratuit si vor beneficia de cursuri gratuite cu instructori calificati, declara primarul orasului Mariana Mircea.

Acesta este doar unul dintre proiectele din domeniul sportului pe care Mariana Mircea primarul orasului Cernavoda le-a initiat si le va pune in practica pentru locuitorii din Cernavoda. Alte proiecte de viitor pentru promovarea acestui domeniu mai sunt: reabilitarea stadioanelor Ideal si Trust, terenuri de sport in fiecare cartier, refacerea terenurilor de sport din scoli, infiintarea de activitati sportive pentru adulti.

Biroul de presa

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii