Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cumpana - Vineri, 20 Aprilie 2012

ro

21 Apr, 2012 00:14 1251 Marime text

Consiliul Local Cumpăna organizează conferinţa de presă, în data de 25 aprilie 2012, ora 15, în Sala de şedinţe din cadrul Primăriei Cumpăna, jud. Constanţa, in prezenţa doamnei primar Ec. Mariana Gâju, cu ocazia finalizării implementării proiectului: "Extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare până la staţia de epurare Constanţa - Sud şi rezolvarea problemelor legate de apele uzate", cod proiect RO 0026.

Suntem onorati sa va anuntam ca la acest eveniment va participa Ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania - E. S. Dl. Øystein HOVDKINN, insotit d-na DianaSacarea, Ofiter SEE siComercial.

Proiectul este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2004-2009 (Spaţiul Economic European).

Obiectivul general al Mecanismului Financiar SEE 2004-2009 este contribuţia la coeziunea economică şi socială în Europa, reducerea disparităţilor sociale şi economice din Spaţiul Economic European.

Valorile pe care se bazează acest Mecanism, sunt: Solidaritate - reducerea disparităţilor sociale şi economice în Europa; Oportunitate - susţinerea integrării noilor state membre UE în Spaţiul Economic European şi Cooperare - îmbunătăţirea legăturilor politice şi economice între Islanda, Lichtenstein, Norvegia şi statele beneficiare.

Domeniile pentru care s-au acordat granturi au fost: protecţia mediului, sănătate, cercetare ştiinţifică, păstrarea moştenirii culturale, dezvoltarea resurselor umane.

Comuna Cumpăna, prin Consiliul Local, a beneficiat de un grant în valoare de 2.240.050 euro pentru a-şi extinde şi dezvolta reţeaua de canalizare şi de ape pluviale şi pentru a construi 2 staţii de ape uzate şi 2 staţii de ape pluviale. Valoarea contractată a proiectului este de 3.559.590 Euro, din care 37,07% (1.319.540 euro) contribuţia Consiliului Local Cumpăna.

Lucrările de construcţie a 23 km de reţea de canalizare, a staţiilor de ape uzate şi a staţiilor de pompare ape pluviale s-au încheiat în luna decembrie 2011.

Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 01 Mai 2010 şi 30 Aprilie 2012.

Rezultatele obţinute prin implementarea proiectului, sunt: aproximativ 23 km reţea de canalizare;2 staţii de pompare noi pentru ape uzate SP1 si SP 2;2 staţii de pompare noi pentru ape pluviale SPP1 si SPP 2.

La finalizarea acestui proiect se poate afirma că prin reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare şi ape pluviale, vor fi îmbunătăţite semnificativ condiţiile de viaţă în rândul membrilor comunităţii locale din Cumpăna, prin facilitarea accesului locuitorilor la sistemele de canalizare începând cu data încheierii implementării acestui proiect.

Remarcabile vor fi beneficiile aduse mediului ca rezultat pe termen lung şi implicit posibilitatea ca prin asigurarea unor condiţii adecvate dezvoltării economice locale să se poată contribui substanţial la generarea de noi locuri de muncă. Îmbunătăţirea reţelei de colectare şi epurare a apei uzate va duce la reducerea considerabilă a maselor de poluanţi nutritivi şi organici deversate direct în cursurile de apă naturale şi se va elimina contaminarea apei freatice şi a subsolului cu ape uzate.

De beneficiile obţinute prin acest proiect se vor bucura peste 9.762 de persoane care locuiesc pe cele 47 străzi pe care s-au instalat reţelele de canalizare şi de ape pluviale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii