Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi proiecte în această vară pentru Oraşul Cernavodă

ro

19 Jun, 2013 19:51 914 Marime text
Vara aceasta nu va fi un sezon de vacanţă pentru Administraţia Publică Cernavodă, ci un sezon prielnic pentru derularea mai multor proiecte cu privire la infrastructura şi înfăţişarea oraşului. Un pas deja realizat este reprezentat de finalizarea lucrărilor de reabilitare ale Parcului Central. Treptele vechi ale celor două căi de acces au fost înlocuite şi au fost construite scuaruri pentru plantare de flori. Acţiunea a oferit o nouă imagine întregului centru civic al oraşului, o imagine care corespune unui oraş European.
  Următoarele proiecte care vor fi demarcate în această vară vor fi Marea Asfaltare şi construirea celor două Centrale Electrice Ftovoltaice. Primăria a finalizat procedurile tehnice necesare celor două programe şi le-au înaintat înaintat Consiliului Local, ieri după amiază, în cadrul şedinţei ordinare. Aleşii locali au oferit numărul maxim de voturi celor două proiecte, iar lucrările vor vi demarate la finalul acestei veri.
  În cadrul şedinţei de ieri, consilierii au aprobat prioritizarea străzilor care vor fi incluse în prima etapă a marii asfaltări. Este vorba despre 14 străzi principale ale oraşului, care vor fi reabilitate prin programul de finanţare credit furnizor, program urmat şi de către Administraţia Locală Medgidia. Primele străzi care vor fi reabilitate vor fi Unirii, 9 MAI, Aleea Libertăţii, 24 Ianuarie, A. Saligny(unde vor fi construite şi parcări), Avram Iancu, Seimeni, Prelungirea Seimeni, Energiei, Medgidiei, Crişan, Ovidiu, Panait Cerna, Nicolae Titulescu. Reabilitarea acestor artere va începe cel mai probabil în luna august, iar până atunci vor fi înlocuite trotuarele şi bordurile. În present sunt efectuate lucrări de branşare la canalizare pentru 400 de locuinţe. După ce vor fi finalizate lucrările de extindere de termie şi canalizare, va putea fi posibilă turnarea de material asfaltic pe fiecare stradă. Întreaga acţiune de reabilitare a carosabilelor va costa aproximativ 3 milioane de euro şi se va derula pe o perioadă de şase luni.
  Aleşii locali au aprobat în şedinţa de ieri planul urbanistic zonal al terenului pe care vor fi amplasate panourile fotovoltaice din oraş. Este vorba de patru loturi pe o suprafaţă de aproximativ 60 de mii de metri pătraţi, în apropiere de Centrala Nucleară. În această zonă vor fi construite şi două centrale electrice: Centrala Electrică Fotovoltaică 1 şi Centrala Electrică Fotovoltaică 2. Acest proiect va fi finanţat de către Uniunea Europeană şi aparţine unui investitor cernavodean.
  Prioritar pe lista proiectelor care vor fi derulate în acest an este cel cu privire la construirea falezei de lângă Canalul Dunăre Marea- Neagră. Edilul Gheorghe Hânsă a solicitat deja reactualizarea PUZ al falezei şi propunerea acestuia în următoarea şedinţă de Consiliu Local. Primarul va propune de asemenea aleşilor locali o vizită la Balchik pentru a cunoaşte modelul de reabilitare al falezei din această localitate, pe care administraţia locală o realizează din fonduri europene. Această acţiune va demara primele colaborări cu fraţii bulgari, în domeniul infrastructural.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii