Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luna curateniei de primavara la Cernavoda - 12.03.2009

ro

12 Mar, 2009 00:00 1162 Marime text

12 martie 2009

Comunicat de presa

· Luna curateniei de primavara la Cernavoda

La Cernavoda este in plina desfasurare campania de curatenie de primavara in vederea pregatirii orasului pentru Sarbatorile de Pasti.
Pentru prima oara in oras, administratia locala isi propune sa spele strazile principale dupa modelul oraselor europene. Zilele acestea, angajatii Serviciului de Gospodarie Comunala vor identifica strazile, vor inalatura noroiul si alte depuneri astfel incat strazile sa ramana curate in urma spalarii cu jet de apa.
Spatiile verzi sunt de asemenea in atentia administratiei locale, care a  inceput o campanie de scoatere si taiere a copacilor cu probleme, ale caror radacini au afectat trotuarele si retelele subterane iar in locul lor se planteaza alti copaci noi. Primaria a achizitionat  200 de artari si tei, pe care ii va planta cei mai multi  pe strazile Mircea Cel Batran, Vasile Alecsandri si Ovidiu dar si in alte zone ale orasului. Tot in aceasta perioada se planteaza flori de sezon, se fasoneaza copacii, se curata spatiile verzi si se identifica zonele care necesita gazonare, declara primarul orasului, d-na Mariana Mircea.
Primaria se pregateste si pentru repararea gropilor in asfalt care au aparut in urma interventiilor la retelele subterane sau a traficului greu si  refacerea marcajelor rutiere si pietonale in tot orasul.
Primaria isi mai propune pentru aceasta primavara si achizitionarea unor placute de identificare a strazilor din oras care sa fie lizibile si in culori placute. Acestea vor fi amplasate la intersectia strazilor astfel incat acestea sa fie usor identificate. Aceasta actiune este absolut necesara in oras, avand in vedere ca in acest moment sunt foarte multe strazi fara placute de identificare.
O alta actiune pe care Primaria intentioneaza sa o realizeze este vopsirea Podului rutier Sf. Maria dar pentru care din pacate este nevoie de multi bani. Primarul orasului spune ca va  initia mai multe actiuni pentru gasirea fondurilor necesare.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii