Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuinte pentru locuitorii din Cernavoda - 19.01.2009

ro

19 Jan, 2009 18:20 1065 Marime text

19 ianuarie 2009
Comunicat de presa

Locuinte pentru locuitorii din Cernavoda

Primaria orasului Cernavoda a demarat un proiect privind constructia de locuinte tip Campus, similare cu cele construite de Societatea Nuclearelectrica petru specialiştii centralei nucleare.  Ansamblul de locuinte propus se va construi  in zona de nord a orasului, pe o suprafata de cca. 7 ha. Zona se afla in zona nord din intravilanul localitatii  la iesirea spre localitatea Seimeni, in perimetrul delimitat de strazile R.Iordachescu - T.Stravru - I.D.Chirescu - DJ 223.
Cartierul de locuinte  va fi alcatuit din circa 20 de blocuri   cu regim de inaltime  parter si etaj, avand fiecare 10 - 12apartamente. Se preconizeaza obtinerea a maxim 240 unitati locative, respectiv apartamente de 2 camere.
Cartierul va fi prevazut  cu parcaje auto, locuri de joaca si platforme gospodaresti, spatii verzi cu amenajari si dotari edilitare precum si mobilier urban  conform normativelor in vigoare. Aleile pietonale vor fi dimensionate corespunzator, se vor amenaja dalaje si platforme pentru accesul  locatarilor.
Zona de locuinte va beneficia de racorduri de alimentare cu energie electrica, telefonie, alimentare cu apa si canalizare.
In orasul Cernavoda, exista o cerere mare de locuinte iar  proiectul de amenajare a unui cartier de locuinte va rezolva in parte aceste solicitari, contribuind la reasezarea orasului in limite noi, largite. Locuitorii din Cernavodă merită cele mai bune condiţii de locuit, drept urmare voi depune toate eforturile pentru a transforma oraşul într-unul european din punct de vedere urbanistic, spune primarul orasului Cernavoda, d-na Mariana Mircea.
Valoarea estimativa a lucrarilor este circa 8.000mii lei. In sedinta Consiliului local din aceasta luna, consilierii locali vor dezbate Planul Urbanistic Zonal ( PUZ) , urmand ca lucrarile sa inceapa in vara acestui an.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bacioiu stefania 09 Apr, 2009 22:45 vreau si eu o locuinta ca nu avem unde sa stam avem un copil de 4luni am facut si cerere dar vad ca nu se masuri va rog f frumos contactatima 0765544534