Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurarea sistemului integrat de gestionare a deseurilor la nivelul Comunei Cogealac

ro

01 Dec, 2010 17:49 1119 Marime text
Consiliul Local Cogealac a finalizat marti, 30 noiembrie, sistemul integrat de gestionare a deseurilor la nivelul comunei Cogealac, in parteneriat cu Consiliul Local al comunei Fantanele.

Investitia, amplasata pe DJ 226A Cogealac-Ramnicu de Jos, va oferi comunitatii locale gestionarea eficienta a problemelor de mediu organizand precolectare deseurilor reciclabile in 30 de platforme dotate cu 120 de europubele de 1100 litrii pentru colectarea selectiva, dotarea cu doua autogunoiere compactoare ce vor colecta deseurile si le vor transporta spre platforma de precolectare dotata cu spatii destinate depozitarii deseurilor reciclabile. Investitia vizeaza valorificarea superioara a acestor deseuri si utilizarea judicioasa a compostului rezultat.

Sistemul integrat de gestionare a deseurilor la nivelul Comunei Cogealac a fost finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul PHARE 2005 - Coeziune Economica si Sociala, şi consta in crearea unui model viabil de colectare si gestionare a deseurilor la nivelul comunitatii locale, serviciul public infiintat deservind deopotriva cetatenii comunei cat si agentii economici ce desfasoara activitate pe raza comunei Cogealac. Investitia creaza premisele colectarii selective a deseurilor si gestionarea eficienta a acestora cu valorificarea superioara a acestora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii