Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurare - primii stâlpi de curent electric în cartierul Dobrogea I

ro

16 Mar, 2012 22:36 1844 Marime text

1.jpgVineri, 16 martie 2012, la ora 11.00, primarul Mihai Claudiu Tusac a inaugurat primii stâlpi pentru energie electrică din cartierul Dobrogea I din municipiul Mangalia. La festivitate au mai participat: dl. Constantin Frunză din partea societăţii care execută lucrarea, precum şi peste 100 de cetăţeni care locuiesc în zonă.

Proiectul de alimentare cu energie electrică în zona cartierului Dobrogea I a demarat în anul 2011, ultima aprobare a fost primită la sfârşitul lunii februarie 2012. Lucrările care au început astăzi se vor finaliza în două luni, timp în care Administraţia Domeniului Public şi Privat şi Primăria Municipiului Mangalia vor sta la dispoziţia cetăţenilor care doresc să-şi întocmească dosarele de racordare la reţeaua de alimentare cu energie electrică pentru a urgenta aprobarea lor.

2.jpg„Cartierul Dobrogea I este relativ nou, constituit în urma acordării de terenuri pentru construcţie locuinţe. Dată fiind suprafaţa mare (aproximativ 45 ha), realizarea reţelei de alimentare cu energie electrică a fost împărţită în patru proiecte, iar astăzi s-a început primul dintre ele, de care vor beneficia locuitorii dintre străzile Alexandru Valhuţă şi Dumitru Berinei. Ulterior, proiectul va continua până la acoperirea totală a întregii suprafeţe a cartierului. Este vital ca şi aceşti locuitori ai municipiului Mangalia să se bucure de o existenţă normală. În Europa secolului XXI nu se poate să trăim fără energie electrică!", a apreciat primarul municipiului Mangalia.

dsc_0035.jpg„În mod normal, când oferi teren pentru construcţie trebuie să asiguri minime condiţii, măcar apă curentă şi energie, ca să nu mai adaug canalizare şi străzi. Dar asta e! Aşa am găsit acest cartier, am continuat să lupt pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care trăiesc aceşti cetăţeni ai Mangaliei, deşi am întâmpinat numeroase piedici. Permanent a trebuit să fac faţă presiunilor venite ori din partea unor consilieri locali ori din partea Prefecturii Judeţului Constanţa. Nu am fost lăsat să-mi duc la îndeplinire promisiunile electorale pentru că reprezentam un real pericol şi anume aş fi realizat prea multe pentreu cetăţeni. Cu toată oponenţa unor consilieri locali şi în pofida celor două suspendări ilegale la care m-a supus prefectul Palaz, am reuşit să continui proiectele care vizează direct interesele cetăţenilor şi iată că astăzi punem primii stâlpi pentru curent electric în cartierul Dobrogea I. Vreau să precizez că acest proiect trebuia demarat la maxim 18 luni de la alegerea mea în funcţia de primar, dar iată că a fost nevoie de trei ani de lupte politice, din care au avut de pierdut numai cetăţenii municipiului Mangalia, ca să devină realitate. Ulterior, vom începe lucrările şi pentru celelalte utilităţi: apă, canalizare, drumuri, trotuare, spaţii verzi şi altele", a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac în faţa cetăţenilor prezenţi.

dsc_0086.jpgINFO: Cartierul Dobrogea I este situat între străzile Nichita Stănescu şi Farului. În această zonă s-au acordat 216 terenuri pe care s-au ridicat deja 81 de locuinţe şi sunt în construcţie alte 49. Pe lângă acestea mai sunt edificate 24 de case pe terenuri revendicate ca proprietate.

Asigurarea utilităţii de alimentare cu energie electrică se va realiza în patru etape, astfel: ETAPA I - Alimentare cu energie electrică între străzile Alexandru Valhuţă şi Dumitru Berinei, ETAPA a II-a - Alimentare cu energie electrică între străzile Augustin Buzura şi Cella Serghi, ETAPA a III-a - Alimentare cu energie electrică între străzile Nichita Stănescu şi Corneliu Baba, ETAPA a IV-a - Alimentare cu energie electrică între străzile Nichita Stănescu şi Lucian Blaga.

Valoarea investiţiei din Etapa I este de 1.072.943 Ron. Proiectul cuprinde:

- Stâlpi SC 10005 (groşi) - 23 bucăţi

- Stâlpi SC 10001 (subţiri) - 75 bucăţi

- Cablu aerian - 3.990 ml

- Posturi de transformare - 2 buc. (putere instalată 2X630 Kva)

Timpul aproximat pentru rezolvarea dosarelor cetăţenilor în vederea racordării locuinţelor - 45 de zile.

Dep. Mass-media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii