Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundatia Umanitara "Doru Munteanu" reclama abuzurile primarului din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, la Ministerul de Interne

ro

24 May, 2012 23:04 1456 Marime text

Fundatia Umanitara "Doru Munteanu" a sesizat Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in legatura cu o serie de incalcari ale legislatiei electorale, comise de catre doi dintre candidatii la functia de primar al municipiului Mangalia.

Potrivit sesizarii, transmise astazi, 24 mai a.c., "in perioada 14-18 mai a.c., domnul Mihai Claudiu Tusac, in calitate de candidat la functia de primar al municipiului Mangalia, abuzand de pozitia inca detinuta, respectiv calitatea oficiala de primar al localitatii, a desfasurat actiuni electorale in incinta unor unitati de invatamant din Mangalia".

In acelasi timp, se mai arata in sesizare, "domnul Tusac, potrivit marturiilor cadrelor didactice, si-a promovat propria platforma si oferta electorala, chiar in cancelariile unitatilor de invatamant, incercand sa influenteze optiunile de vot ale personalului didactic".

Abuzand de pozitia de primar, domnul Tusac a reclamat, la randul sau, incalcari ale prevederilor legale care guverneaza sistemul de invatamant, care ar fi fost comise de unele cadre didactice, care ar fi favorizat promovarea mesajelor electorale ale unuia dintre contracandidatii sai. In acest sens, candidatul la functia de primar Tusac a transmis reclamatia respectiva catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, folosindu-se abuziv de antetul primariei Mangalia.

"Consideram ca abaterile comise de catre Tusac Mihai Claudiu, candidatul la functia de primar al Municipiului Mangalia, precum si aspectele semnalate in legatura cu cele ale candidatului Zanfir Iorgus sunt de natura a impune o ancheta in acest sens", se mai arata in sesizarea Fundatiei Umanitare "Doru Munteanu".

Seria incalcarilor legislatiei in vigoare comise de primarul Mihai Claudiu Tusac nu se opreste aici. Fundatia Umanitara "Doru Munteanu" a sesizat MAI in legatura cu declansarea unei campanii de intimidare si presiune asupra autoritatilor de aplicare a legii din localitate.

Astfel, la data de 8 mai a.c., primarul in functie al municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, intr-o sesizare transmisa catre presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, a formulat o serie de acuze la adresa sefului Politiei Mangalia, Nicolae Pescaru, nemultumit de lipsa de obedienta a organelor de Politie.

"Consideram ca dublul abuz comis de actualul primar si candidat, Mihai Claudiu Tusac, cel care in campanie electorala fiind, reclama Politia Municipiului sub antetul Primariei pe care inca o conduce, impune derularea unei anchete", au cerut Ministerului de Interne reprezentantii Fundatiei "Doru Munteanu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii