Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de șah la Medgidia

ro

16 Mar, 2016 16:12 1569 Marime text
Sportul minții, șahul, este o bun mijloc prin care mințile fragede ale copiilor se pot dezvolta. Prin șah, cei mici își dezvoltă capacitatea de analiză, răbdarea, imaginația și puterea de concentrare. La Medgidia, la sfârșitul săptămânii va avea loc un concurs de șah în care cei mici își pot dovedi aptitudinile în acest sport al minții.

Biblioteca Municipală Medgidia găzduiește deja de mai bine de un an un curs de șah pentru copii, acolo unde instructorul Suliman Nejdet lucrează cu cei mici atât în grupe, cât și individual, pentru a-și dezvolta și consolida cunoștințele despre șah. Pe lângă faptul că este o activitate extrașcolară prin care micuții ies din cotidian, sportul minții le aduce o serie de beneficii, printre care gândirea logică, capacitatea de analiză și de a evalua și anticipa mișcările adversarilor de joc. Zilele acestea, micii șahiști din Medgidia își vor exersa și competitivitatea și spiritul de fair – play printr-un concurs special organizat pentru ei.

„Cupa Mărțișorului la șah” va avea loc duminică, 20 martie, de la ora 10:00, iar toți copiii pasionați de acest sport se pot înscrie în competiție. Toți partipanții vor primi diplome, iar câștigătorii vor fi răsplătiți și cu medalii.

Totodată, lista participanților la cursurile de șah organizate în cadrul bibliotecii rămâne deschisă. Cei care doresc să învețe sau să își dezvolte cunoștințele și abilitățile în materie de șah se pot înscrie la cursuri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii