Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat sedinta de Consiliu Local - 27.01.2009

ro

27 Jan, 2009 21:43 1038 Marime text

ORAŞUL CERNAVODA
Str.Ovidiu nr.11, cod 905200
Tel. (004) 0241 238 030; 238 433 Judetul Constanta, România           
Fax: (00 4) 0241 239 578
www.primaria-cernavoda.ro   e-mail: primaria@cernavoda.ro

27 ianuarie 2008

Comunicat de presa

Luni seara la Cernavoda a avut loc prima sedinta a Consiliului local din acest an. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul orasului,   d-na Mariana Mircea.
Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi, aprobat de catre consilierii locali a fost cel privind aprobarea PUZ pentru cartier de locuinte zona Sere – strada Prelungirea Victoriei Cernavoda. Suprafata de teren studiata este de cca.7 ha si este destinata constructiei de locuinte tip campus ( P+1). Zona va fi prevazuta  si cu dotari complementare si edilitare, alei carosabile, parcaje, locuri de joaca, spatii verzi de agrement si de protectie. Lucrarile pentru constructia acestui nou cartier de locuinte vor demara in acest an.
Tot in cadrul sedintei,  la punctul II al ordinii de zi, d-na primar a supus discutiei lista privind proiectele propuse a fi demarate si realizate in anul acesta.
Astfel, anul acesta se vor realiza drumuri in cartierele noi de locuinte, se va incepe construirea a 3 piscine in aer liber in 3 cartiere ale orasului, se vor reabilita unitatile de invatamant ( gradinite si scoli generale) din oras. Unul dintre proiectele importante care va demara luna viitoare este cel privind reabilitarea zonei centrale a orasului. Se vor inlocui retelele de  canalizare pluviala, se va extinde si amenaja Parcul Central, se vor reabilita caile de acces, aleile. Prin acest proiect amplu, administratia locala isi doreste sa ofere cernavodenilor un loc de petrecere a timpului liber civilizat si curat, asemanator oraselor europene.  Tot pentru anul acesta administratia locala isi propune sa extinda cimitirul, sa construiasca o biobaza pentru caini si pisici, sa amenajeze platformele de gunoi, sa achizitioneze masini de ridicare a gunoiului menajer si europubele pentru colectarea selectiva a deseurilor.
Lista proiectelor pentru dezvoltarea orasului este destul de lunga, dar este clar ca aceste proiecte nu pot fi realizate doar cu banii din bugetul local. De aceea, a fost initiata si aprobata in Consiliul local taxa de risc pe care societatile care presteaza activitati in domeniul nuclear  ar trebui sa o plateasca comunitatii locale. Din incasarea taxei, administratia locala si-a propus sa construiasca mai  multe locuinte pentru tinerii din Cernavoda, sa reabiliteze stadioanele Trust si Ideal, sa finalizeze drumul de centura, sa evalueze starea de sanatate a populatiei,  si multe alte proiecte care necesita sume mari de bani.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii