Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESA - Primaria orasului Techirghiol

ro

21 Aug, 2014 15:13 1841 Marime text
Cu această ocazie, domnul Adrian Stan – primarul orașului Techirghiol și  Consiliul Local Techirghiol  au onoarea de a vă invita să participati la manifestările organizate cu ocazia Zilelor orasului Techirghiol, conform programului anexat.
  Deschiderea oficială a ediţiei a XV-a se va desfasura pe terasa Restaurantului "Droma's ",  sâmbătă, 23.08.2014, începând cu ora 17,00.  Cu această  ocazie vor fi premiati cetatenii orasului Techirghiol care au implinit varsta de 85 ani, veteranii de razboi, vaduvele de veterani si cuplurile care aniverseaza peste 50 ani de la casatorie.
La eveniment vor participa : o delegatie oficiala compusa din 4 membri din Olanda – Fundatia Breath, reprezentata de catre domnul Nico de Borst si o delegatie oficiala din Turcia – Tekirdag (oras infratit cu Techirghiolul) compusa din 5 oficialitati.

* Tekirdag sau Tekirdağ, este un oras cu 176.848 locuitori ce se afla la aproximativ 150 km sud-vest de Istanbul si este o destinatie faimoasa datorita bauturii raki - "Tekirdağ Rakisi" - bautura nationala a Turciei, dar si datorita chiftelelor numite Tekirdağ Köfte.

Tekirdag este oras comercial si port, provincia cu acelasi nume fiind inconjurata de trei mari: Marea Neagra, Marmara si Egee. Atractiile orasului Tekirdag includ Muzeul Tekirdag - casa din secolul XVII, in care a locuit eroul ungar Francis II Rákóczi, din 1720 pana in 1735; Biserica Panagia (Fecioara Maria) Rheumatocratissa, casa in care s-a nascut poetul Namık Kemal si singura statuie a lui Atatürk in marime naturala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii