Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Cumpăna a obţinut locul al II-lea la cea de-a doua ediţie a concursului „Satul Cultural al României” 13 martie 2015

ro

13 Mar, 2015 20:03 1201 Marime text
Comuna Cumpăna a obţinut locul al II-lea în finala concursului naţional „Satul Cultural al României”. Cumpăna a fost una din cele 13 finaliste în acest concurs care s-a desfăşurat astăzi, 13 martie 2015, la Muzeul Satului din Bucureşti.

Competiţia a constat în prezentarea unui pachet cultural – festivaluri, sărbători, expoziții, concursuri, simpozioane, care să pună în valoare unicitatea culturală a localităţii respective.

Comuna Cumpăna a prezentat în cadrul acestui concurs naţional un program cultural variat ce cuprinde atât prezentarea sărbătorilor, festivalurilor, concursurilor, tradiţiilor şi obiceiurilor locale, cât şi bucate tradiţionale, care sunt rodul României rurale. Standul de prezentare a comunei Cumpăna a fost organizat ca un cumul de obiceiuri şi tradiţii strămoşeşti (port şi cânt popular) şi de bucate tradiţionale specifice zonei, produse culinare preparate de gospodinele comunei, dintre care amintim şuberek, kobete, borş de peşte, sărmăluţe în foi de viţă, tochitură dobrogeană cu mămăligă, baclavale şi plăcintă dobrogeană. Membrii ansamblului folcloric « Româncuţa », sub îndrumarea dlui profesor Constantin Olteanu, au încântat participanţii şi vizitatorii cu dansuri specifice zonei.

Candidatura comunei Cumpăna la concursul „Satul Cultural al României” a fost susţinută de doamna primar, ec. Mariana Gâju, care a expus viziunea comunei, proiectele în care este implicată comuna şi care se referă la dezvoltarea strategică, la evenimentele culturale desfăşurate pe parcursul anilor prin care se certifică experienţa localităţii şi la calitatea profesională a echipei funcţionarilor publici din Primăria Cumpăna, la impactul şi importanţa evenimentelor la nivel local, naţional, regional şi internaţional.

Cea de-a doua ediţie a concursului a fost organizată de Asociaţia Cele Mai frumoase Sate din România (AFSR) şi Muzeul Satului. “SATUL CULTURAL AL ROMÂNIEI” este un program AFSR lansat în ianuarie 2014, sub patronajul Ambasadei Franţei în România, cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic din satele româneşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii