Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavoda – orasul meu fara droguri - 13.05.2009

ro

13 May, 2009 16:41 968 Marime text

13.05.2009

Comunicat de presa

· Cernavoda – orasul meu fara droguri

Primaria orasului Cernavoda si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta organizeaza vineri 15 mai, orele 13.00 o intalnire cu tinerii din Cernavoda.

Intalnirea este prima din cadrul proiectului Cernavoda, orasul meu fara droguri ce are ca scop prevenirea consumului de droguri, alcool si tutun prin implicarea elevilor de liceu in diverse activitati de promovare a mesajelor antidrog. Obiectivele proiectului urmaresc constientizarea de catre tineri a riscurilor pe care le presupune consumul de droguri, alcool si tutun, diminuarea numarului de consumatori, dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii si alegerea unui stil de viata sanatos. Beneficiarii directi sunt elevii liceelor Anghel Saligny si Grupului Scolar Energetic din Cernavoda iar indirecti, parintii, cadrele didactice, comunitatea in ansamblul ei.
Proiectul se va derula in perioada 15 mai – 27 iunie si va cuprinde mai multe activitati. Vineri va avea loc o dezbatere interactiva cu scop informativ – preventiv intre specialisti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta, reprezentanti ai autoritatii locale, elevi, cadre didactice, medici, preoti.
Cea de a doua activitate este reprezentata de un concurs local orientat pe sectiuni artistice ca fim, fotografie, arte vizuale, eseu literar care sa exprime atitudinea tinerilor fata de droguri, tutun, alcool.
Ultima activitate din cadrul proiectului va consta in organizarea unui cros pe strazile orasului pentru marcarea Zilei Internationale de lupta impotriva abuzului de droguri si traficului ilicit.
Multi tineri nu cunosc  cu adevarat riscurile  pe care le implica distributia si consumul de droguri sau nu realizeaza efectele implicarii lor in astfel de operatiuni, de aceea implementarea unui astfel de proiect este benefica pentru ei si pentru  comunitate in general.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii