Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de conştientizare şi promovare privind sistemul integrat de management al deşeurilor la Cumpăna

ro

16 Nov, 2015 12:04 1443 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, compartimentul UIP – Deşeuri, vă aduc la cunoştinţă că marţi, 17 noiembrie 2015, are loc Campania de conştientizare şi promovare în rândul elevilor şi părinţilor cu privire la “Stadiul actual de dezvoltare a sistemului integrat de management al deşeurilor”.
Evenimentul se va desfăşura pe două componente distincte, una care are în vedere copiii, elevi ai claselor a V-a de la liceul din localitate, iar cea de-a doua - adulţii. Cele două întâlniri programate la orele 10.00 şi 16.30 se vor derula în sala mare a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, sub sloganul “Împreună protejăm mediul/reciclăm pentru viitor”.
Astfel, un număr de 75 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna vor lua parte la acţiunea de educare şi îndrumare în privinţa păstrării curăţeniei şi a protejării mediului înconjurător. De asemenea, şi adulţii vor fi informaţi în domeniul colectării selective a deşeurilor şi a realizării compostului, vor afla detalii despre conştientizarea modului în care funcţionează noul sistem de management integrat al deşeurilor, explicarea importanţei unui consum responsabil şi a generării de mai puţine deşeuri. În cadrul Proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa” vor fi prezentate şi noţiuni de bază despre deşeurile periculoase, despre avertizarea populaţiei privind posibilele sancţiuni în ce priveşte debarasarea şi gestiunea deşeurilor. Populaţia va fi instruită privind avantajele şi necesitatea compostării individuale a deşeurilor biodegradabile.
Facem precizarea că Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa” este finanţat din surse nerambursabile ale Programului Operaţional Sectorial Mediu şi cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
 Campania derulată de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa în cadrul prezentului proiect cuprinde amplasarea materialelor pentru îndrumarea populaţiei: afişe, bannere, roll-up, pliante, etc, dar şi vizionarea de materiale specifice pentru educarea cetăţenilor. Toţi participanţii vor primi materiale informative.
La acţiunea programată pentru ora 16.30 sunt invitaţi toţi cetăţenii comunei Cumpăna care sunt interesaţi de o mai bună gestionare a deşeurilor în comuna în care locuiesc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii