Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 decembrie - Ziua Naţională, serbată şi la Cumpăna

ro

02 Dec, 2010 23:26 968 Marime text

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României au avut loc ieri şi în comuna Cumpăna.

Serbarea zilei de 1 Decembrie a devenit o tradiţie în comuna Cumpăna.

Administratie Publica Locala din Cumpana a iniţiat şi în acest an un program de manifestări dedicat Zilei Naţionale.

Ca de obicei, ceremonialul a început cu intonarea imnului de stat. A urmat slujba religioasă oficiată de preoţii din localitate, iar apoi alocuţiunea rostită de primarul Mariana Gâju, ocazie cu care a fost evocată memoria celor care şi-au sacrificat viaţa idealului unirii.

Manifestarea a continuat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor. Pe lângă primarul Mariana Gâju, au mai depus coroane de flori reprezentanţii Consiliului Local Cumpăna, ai celor două parohii din localitate, ai Grupului Şcolar şi ai grădiniţelor din Cumpăna, cât şi reprezentanţi de pe plan local ai partidelor politice. Evenimentul a continuat cu o defilare în cinstea Zilei Naţionale, efectuată de o subunitate din cadrul UM 01375 Constanţa.

A urmat un spectacol dedicat zilei de 1 Decembrie, susţinut de elevi ai Grupului Şcolar Cumpăna şi de preşcolarii de la Grădiniţele nr. 1 şi nr. 2 din localitate.

Manifestările s-au încheiat cu un deosebit moment artistic susţinut de Ansamblrile folclorice "Româncuţa" si "Mugurasii Cumpenei" din Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii