Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Spiritul lui Caragiale” pe scena de la Navodari

ro

24 May, 2009 17:20 1004 Marime text

24 mai 2009
 „Spiritul lui Caragiale” pe scena de la Năvodari

Motto: „Nimic din ceea ce se face cu plăcere, nu oboseşte”

   Pe scena Centrului Cultural Năvodari s-a desfăşurat, ieri, cea de-a V-a ediţie a concursului judeţean de artă dramatică, „Spiritul lui Caragiale”.
            Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: interpretare artă-dramatică, eseu şi desen. Au participat, la cele două secţiuni dedicate artei interpretative, 18 trupe de elevi de gimnaziu şi liceeni din: Năvodari, Constanţa, Mangalia, Hârşova, Fântânele, Mihai Viteazu, Tătaru, Comana şi Cogealac. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai Casei de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Constanţa, Consiliul Local Năvodari precum şi un reprezentant al copiilor.
          La categoria interpretare, gimnaziu-trupe, locul întâi a fost adjudecat de Clubul Copiilor din Năvodari, elevi care au interpretat un fragment din piesa „O scrisoare pierdută”, locul al doilea a fost ocupat de  Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din Năvodari cu „Justiţie” iar locul al treilea de Şcoala cu clasele I-VIII Gala Galaction din Mangalia cu „Dl. Goe”; la categoria gimnaziu-individual, premiul întâi a fost adjudecat de Octavia Tudorache de la Palatul Copiilor din Constanţa pentru interpretarea oferită în piesa „Bubico”. Locul întâi la categoria interpretare liceeni-grupă a fost adjudecat de Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, locul al doilea de Palatul copiilor din Constanţa iar locul al treilea Colegiul tehnic de marină Alexandru Ioan Cuza Constanţa. Premiul special al juriului a fost oferit Laviniei Păun pentru modul în care a convins în monologul „1 Aprilie”. Fondul categoriei interpretare a fost de 3 400 de lei, al categoriei desen a fost de 600 de lei, iar al celei de eseuri a fost de 900 lei.
         Copiii, actori sau simpli spectatori, au râs şi s-au simţit bine în faţa operei lui Caragiale, bucurându-se de spectacolul la care au luat parte.
          Iniţiatorul acestui festival este prof. Vasile Coman de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din Năvodari. Acesta a obţinut acordul şi promisiunea sprijinului necesar pentru promovarea acestui festival, din anul şcolar viitor, la nivel naţional.
                ########

           Departament relaţia cu mass-media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii