Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurare în zona Peninsula Năvodari 25.11.2008

ro

25 Nov, 2008 15:31 1189 Marime text

Astăzi, de la ora 15.00, administraţia locală Năvodari vă invită la inaugurarea unor obiective de investiţii finalizate în zona Peninsula.

Zona Peninsula Năvodari nu a beneficiat de investiţii în ultimii ani, este considerată zonă defavorizată, cetăţenii de aici fiind, în cele mai multe cazuri, persoane sărace, aflate în dificultate.

Astăzi, va fi inaugurat drumul în lungime de 2,5 km spre Peninsula Năvodari (dinspre Năvodari spre Peninsula), drum ce nu a mai fost reparat de 20 de ani. Lucrările au costat 10,5 miliarde de lei vechi. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa va fi reabilitată şi porţiunea de drum din această zonă spre DJ 226 în partea localităţii Lumina. Pentru aceste reparaţii, Consiliul Judeţean Constanţa a alocat primăriei Năvodari 4 miliarde de lei iar primăriei Lumina 7 miliarde de lei.

Tot astăzi va fi inaugurat sistemul de termoficare a Şcolii Peninsula Năvodari, unitate de învăţământ cu clasele I-IV realizată în mandatul de viceprimar (2000-2004) al actualului edil al oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Investiţia, în valoare de 1 miliard de lei, a constat în introducerea unui sistem centralizat de încălzire (centrală termică, ţevi, calorifere) pentru a se renunţa la focul cu lemne, metoda folosită pentru încălzirea claselor până acum.

În zona Peninsula Năvodari, lucrările de ridicare a unei biserici ortodoxe, sprijinite de administraţia locală, sunt într-un stadiu avansat, Consiliul Local Năvodari urmând a aloca încă 200 de milioane de lei pentru finalizarea lor.

Administraţia locală Năvodari aşteaptă Hotărârea de Guvern privind preluarea terenului şi anexelor fostei unităţi militare din zonă pentru a putea demara lucrările de introducere a unei reţele noi de alimentare cu apă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii