Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival internaţional de muzică uşoară pentru copii, pe scena Casei de Cultura Pontus Euxinus din Năvodari

ro

30 Jun, 2011 23:22 1460 Marime text

În perioada 1-3 iulie a.c. se desfăşoară, la Năvodari, pe scena Casei de Cultura „Pontus Euxinus" din Năvodari, ediţia a IX-a a Festivalului internaţional de muzică uşoară pentru copii - „Delfinul de Aur".

Înscrişi în concurs sunt 50 de interpreţi din România şi Europa şi 150 de copii în ansambluri coregrafice, grupuri vocale de acompaniament, recitaluri şi activităţi conexe.

Festivalul este unul extrem de serios şi totodată emoţionant, fiind structurat pe categorii de vârstă, după cum urmează: 10 solişti preşcolari (5-6 ani), 15 solişti clasele I-IV (7-10 ani), 15 solişti clasele V-VIII (11-14 ani), 10 solişti clasele IX-XII (15-18 ani).

Toţi copiii care participă în cadrul festivalului au trecut în urmă cu câteva luni de „focurile" preselecţiei de la festivalul „Ursuleţul de aur".

La festivalul „Delfinul de aur" vor fi premiati, la final, cei mai buni dintre solişti.

Premiile vor fi oferite de Primaria Orasului Navodari, in valoare de 10 000 lei, impreuna cu organizatorii, constand in: diplome de participare, diplome pentru participanti, premii pentru ansamblurile coregrafice, diplome pentru premianti, diplome de excelenta, bani, delfinasi de aur, cupe si premii in obiecte.

Totdată, de menţionat că Primaria Orasului Navodari si organizatorii manifestării asigură cazarea şi masa pentru interpreţi, la Hotel Delfinul din Năvodari, respectiv Restaurantul Ibiza-Sind Năvodari.

Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării, tineretului şi Sportului, Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local şi Primăria Năvodari, Palatul Naţional al copiilor Bucureşti.

Spectacolele concurs şi gala festivalului vor fi transmise online pe www.1.HD.ro.

Din juriul festivalului vor face parte, alături de realizatori emisiuni, profesori, compozitori şi jurnalişti, şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care s-a declarat absolut încântat de organizarea acestei manifestări la Năvodari, manifestare pe care o sprijină şi o încurajează.

Department Relatii Mass-Media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii