Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă proiectele la Năvodari!

ro

08 Apr, 2011 23:16 1056 Marime text

Administratia publică locală are în derulare mai multe lucrări în oras, unele dintre proiecte pornind de la solicitările cetătenilor în teren. Primarul orasului Năvodari, Nicolae Matei, este preocupat ca lucrurile care nu sunt în regulă în oras să fie remediate. "Ies în teren, nu pot să nu fiu preocupat de cum arată orasul. Iar pentru a sti exact cum stau lucrurile, trebuie să iau pulsul în teren. Stau de vorbă cu oamenii, iar pentru această perioadă, iată si proiectele în curs: amenajare în zona Cimitirului Lipovenesc, parcări, parc ecluză - aici lucrările se apropie de final -, amenajări la Biserica Sfânta Paraschieva. Vom prezenta, pe rând, stadiul acestor lucrări. Iar pentru început trebuie făcută mentiunea că la amenajarea Cimitirului Lipovenesc se lucrează deja. Astfel, în cimitir se vor amenaja alei, cu pavale. În total, proiectul prevede montarea a 300 de metri pătrati de pavele color. Investitia va elimina inconvenientul aleilor de pământ, reclamate de cetăteni.Administratia locală îsi propune ca întreg orasul să arate civilizat si în acelasi timp să ofere confort cetătenilor, alături de respectul pe care fiecare năvodăean în parte îl merită.Nemultumirile lor sunt preluate ca teme de lucru si rezolvate. Consider că asa se face administratie publică locală", sustine primarul Matei.

Se fac parcări pentru maşini!

Continuă lucrările de montare a pavelelor pe aleile Cimitirului Lipovenesc din Năvodari. Nu este singurul cimitir unde administraţia publică locală dă curs solicitărilor cetăţenilor de a interveni, pentru un plus de civilizaţie. De altfel, primarul Nicolae Matei spune că întreg oraşul este în curs de modernizare şi că fiecare detaliu contează.

Astfel, în afară de Cimitirul Lipovenesc, unde lucrările sunt pe jumătate finalizate, a fost demarată şi montarea de pavele pe o alee în Cimitirul Musulman, în timp ce la Cimitirul Ortodox din zona Mamaia Sat este montat gard nou.

Proiectele primarului Nicolae Matei şi a administraţiei locale, prin care se doreşte „schimbarea la faţă" a oraşului nu se opresc aici. Urmează ca în cel mai scurt timp să fie amenajate parcări. „La solicitarea cetăţenilor din zona blocurilor R7, R8 şi P9, se înfiinţează 50 de noi locuri de parcare. Va fi astfel rezolvată problema cetăţenilor, dar totodată va fi fluidizat şi traficul, pentru că maşinile nu vor mai fi parcate în stradă", a declarat primarul Nicolae Matei.

Concomitent cu aceste lucrări, se amenajează, în aceeaşi zonă, şi conductele de canalizare. De precizat, în acest context, că au fost deja realizate modernizări la conducta de căldură în cazul blocului R7, iar cât priveşte garajele din spatele blocului R9, va fi mărită parcarea existentă, prin eliminarea aceslor garaje inestetice şi va fi înfrumuseţată zona.

Se montează limitatoare de viteză pe 6 străzi din oraş

Administraţia locală condusă de primarul Nicolae Matei continuă în aceste zile lucrările de modernizare a cartierelor din oraş. Astfel, pornind de la solicitările primite la Primărie din partea cetăţenilor, primarul Matei a decis să demareze ample activităţi ce ţin de amenajarea spaţiilor verzi, crearea de noi locuri de parcare sau prelungirea parcurilor, cum este cazul Parcului "Ion Dobre".

Pentru moment, vă informăm că pe strările oraşului Năvodari au început lucrarile de montare a limitatoarelor de viteză. Se lucrează pe şase dintre străzile din oraş, respectiv pe str. Rândunelelor - două limitatoare, str. Albinelor - un limitator, str. Constanţei - două limitatoare, şi un al şaselea limitator urmează să fie montat pe str. Plopilor. Trebuie precizat că sunt limitaoare duble, pe ambele sensuri. Despre aceste lucrări, primarul Năvodariului, Nicolae Matei declară că „sunt absolut importante pentru ca traficul să se deruleze în condiţii dintre cele mai bune, fără pericolele existente şi fără ca viteza admisă să mai fie depăşită, pentru început pe cele şase străzi, urmând ca pe viitor să mai fie luată în calcul o lucrare asemănătoare şi pentru celelalte cartiere".

Astfel, grija pentru siguranţa cetăţenilor este mai importantă decât orice altă activitate, de aceea proiectul a fost unul bine primit de cetăţeni, la fel ca şi celelalte implementate în oraş, la iniţiativa primarului.

Parcul de la ecluză este aproape de final

Se lucrează la foc continuu în Năvodari. Adminsitraţia locală a iniţiat o serie de proiecte - montare de pavele, de limitatoare de viteză, se fac noi locuri de parcare, iar lista poate continua.

Zilele acestea, parcul de la ecluză va fi gata: amenajarea acestuia, o iniţiativă a primarului Nicolae Matei, a cuprins toaletarea pomilor,văruirea trnchiurilor acestora, curăţenia spaţiului verde, s-a greblat şi au fost postate containere ecologice aşa încât spaţiile verzi să fie păstrate curate.

Năvodărenii vor avea, astfel, un spaţiu de recreere şi de joacă pentru copii ideal, curat, cu o privelişte frumoasă. Cei care vor dori să ia masa în aer liber, la iarbă verde, sunt rugaţi să ţină cont de montarea containerelor ecologice!

# DEPARTAMENT MASS - MEDIA #

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii