Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel la unitate pentru stoparea infiintarii Centrului de deseuri periculoase

ro

11 Mar, 2010 15:32 1554 Marime text

COMUNICAT DE PRESA 10.03.2010

Demersurile Primarului Nicolae Matei privind stoparea transformarii Orasului Navodari in groapa de gunoi pentru deseuri industriale periculoase, de catre S.C. “Ecological Center” S.A. au generat reactii extrem de furioase din partea doamnei Stefania Manuela Marinescu (reprezentant legal al societatii).
Miza si interesele financiare foarte mari ale deschiderii acestui centru de “gospodarire deseuri industriale” centru care poate deveni extrem de periculos prin toxicitatea si, de ce nu (cine va putea controla ce se va depozita/prelucra in acest centru), radioactivitatea deseurilor pentru populatia orasului Navodari si a zonei limitrofe a determinat susnumita sa actioneze in judecata pe primarul Orasului pentru a-l sili - si pe aceasta cale -,sa semneze autorizatia de functionare.
Motivand necesitatea punerii imediate in practica a hotararii judecatoresti, “distinsa doamna” s-a gandit ca ar putea sa-si rotunjasca frumusel veniturile pe seama celor ale primarului sau ale cetatenilor pe care doreste sa-I intoxice/radieze/imbolnaveasca, cerand daune morale in valoare de 1 milion de EURO, plata unor  amenzi (20% din salariul minim pe economie si 1000 lei pentru fiecare zi de intarziere a punerii in aplicare a hotaririi judecatoresti de emitere a autorizatiei de functionare).
Ca si in alte dati, primarul Orasului Navodari reitereaza hotararea personala, a Consiliului Local Navodari, a personalitatilor din toate domeniile  si a tuturor navodarenilor de a nu ceda acestor presiuni si santaje, actionand cu fermitate pentru a stopa infiintarea acestui centru de gospodarire deseuri industriale periculoase care isi vor pune amprenta asupra viitorului orasului si va afecta sanatatea copiilor nostri.
Rugam pe toti locuitorii oarasului sa nu uite ce a insemnat USAS-ul (de la inceputul lui si pana in anul 1990) - din punct de vedere al poluarii mediului ambiental; vom folosi toate resursele umane si toate caile posibile pentru a mentine Orasul Navodari la nivelul statiunilor turistice importante din zona de litoral, nivel pe care ni-l dorim cu totii.
In aceste momente deosebit de dificile pentru navodareni, indiferent de culoare politica, statut social, etnic sau religios, facem un apel la unitate si actiuni convergente pentru stoparea infiintarii acestui centru/groapa de deseuri industriale periculoase.

# COMPARTIMENTUL DE RELATII PUBLICE #

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii