Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal Medgidia

ro

13 Nov, 2009 20:31 1232 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
www.emedgidia.ro

 Nr. 25870/13.11.2009
        

Joi, 12 noiembrie 2009, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. Pe ordinea de zi au fost 11 puncte, care au întrunit numărul de voturi necesar spre a fi aprobate de consilieri, mai puţin primul punct- ,,Aprobarea menţinerii pentru anul fiscal 2010 a nivelului taxelor şi impozitelor locale stabilite pentru anul fiscal 2009”, care a fost retras de către iniţiator, domnul primar Marian Iordache. La primele puncte, consilierii au votat ,,Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Medgidia”, ,,Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al CLM, pe anul 2009.
Unul dintre punctele cele mai importante a fost cel cu numărul patru pe ordinea de zi, şi anume ,,Aprobarea unui contract de cesiune de creanţă întră Consiliul Local Municipal Medgidia şi S.C.RAJA S.A. Constanţa”. Această cesiune de creanţă este necesară deoarece, la data delegării servicului de apă-canalizare acesta era organizat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Medgidia şi înregistra în evidenţele contabile sume restante de încasat la plata serviciului, de către persoane fizice şi juridice, sume care nu au fost recuperate până la data delegării. Printre cauzele acestor neplăţi ale datoriilor se numără starea economică precară a populaţiei din municipiu, numărul din ce în ce mai mare al agenţilor economici care nu au mai făcut faţă presiunii fiscalităţii şi crizei economice şi au cerut instanţelor constatarea falimentului, imposibilitatea executării silite a debitorilor din lipsa bunurilor urmăribile. Cauze subiective care au condus la nerecuperarea contravalorii serviciilor prestate ar putea fi: costurile de exploatare mari, generate în principal de starea tehnică deplorabilă a majorităţii reţelelor, instalaţiilor şi echipamentelor, precum şi preocuparea conducerii înspre rezolvarea cu operativitate a defecţiunilor apărute în timpul exploatării unei infrastructuri locale deficitare.
La punctul cinci consilierii lcoali au votat ,,aprobarea unui Protocol de colaborare cu Spitalul Municipal Medgidia pentru realizarea unui Centru de recuperare a copiilor cu dizabilităţi (handicap locomotor) din municipiul Medgidia”. Prin realizarea centrului se urmăreşte sprijinirea familiilor care au în creştere copii cu handicap locomotor, precum şi înlăturarea problemelor legate de deplasarea la Cernavodă sau Constanţa pentru a participa la programele de recuperare.  Obligativitatea municipiului Medgidia este de a asigura dotarea cu aparatura şi echipamentele necesare funcţionării Centrului conform raportului de specialitate, iar Spitalul Municipal are ca îndatoriri asigurarea spaţiului, a personalului de specialitate necesar şi a utilităţilor necesare funcţionării.
Un alt punct important de pe ordinea de zi a fost ,,Însuşirea inventarului parţial al unor bunuri proprietate privată a municipiului Medgidia, judeţul Constanţa”, propunere ce are la bază existenţa unor imobile care nu figurează în inventarul domeniului privat al municipiului şi oportunitatea obţinerii unor surse financiare pentru bugetul local prin închiriere/concesionare/vânzare a imobilelor. S-a mai aprobat şi ,,dezmembrarea terenului în suprafaţă totală de 71878 mp, înscris în C.F. nr. 13820, ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, situat în Medgidia, strada Progresului, fn, în vederea efectuării PUZ pentru realizarea unui cartier de locuinţe individuale în regim P(P+1) pentru tineri, pe lotul nr. 2 în suprafaţă de 33292 mp”.

13 noiembrie 2009

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii