Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a incheiat ,,Saptamana Nationala a Voluntariatului”

ro

18 May, 2009 18:47 998 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

          S-a încheiat ,,Săptămâna Naţională a Voluntariatului”

În perioada 11-17 mai, la Medgidia s-a desfăşurat cea de-a 3-a ediţie a   ,,Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”. Organizatorul programului a fost Serviciului Comunitar de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.
Activităţile au constat într-o serie de evenimente cu caracter voluntar care au avut rolul de a-i implica în viaţa comunităţii pe mulţi dintre locuitorii oraşului, indiferent de vârstă şi ocupaţie.
Luni, la sediul primăriei, elevi ai şcolilor şi liceelor din localitate şi-au prezentat proiecte de voluntariat îndrăzneţe. Reprezentanţi de la opt instituţii de învăţământ locale au susţinut proiecte cu obiective pe domeniul ecologizării şi al protecţiei mediului înconjurător precum şi de natură socială şi  de întrajutorare a categoriilor defavorizate din municipiu. Cele mai complexe proiecte au fost premiate miercuri, când domnul primar a înmânat diplome tuturor participanţilor, felicitându-i totodată pentru implicarea lor în activităţile de voluntariat.
Marţi, a avut loc un seminar cu tema ,,Adolescenţa ca etapă importantă de dezvoltare a individului”, la care au participat elevi ai liceelor şi şcolilor generale din localitate şi reprezentanţii Serviciului Comunitar de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia. Seminarul a avut ca scop informarea adolescenţilor despre importanţa aceastei etape a vieţii, care face legătura între copilărie şi maturitate.
  Joi, săptămâna voluntariatului a continuat cu plantări de pomi în zona de Nord a oraşului, activitate la care au participat copii de la grădinţe şi elevi ai şcolilor generale.
Vineri s-a lansat campania ,,Sprijiniţi copiii abandonaţi”, care se va desfăşura pe parcursul întregului an şi care are ca scop strângerea de ajutoare materiale pentru copiii abandonaţi din secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Medgidia.
Sâmbătă a avut loc ,,Balul voluntarului empatic”, activitate la care au fost invitaţi să participe, atât bătrâni, cât şi tineri. În cadrul balului s-a desfăşurat şi un joc de rol, care a constat în expunerea tânărului în postura unei persoane de vârsta a treia şi, invers. Programul a impresionat prin naturaleţea cu care emoţiile şi sentimentele specifice fiecărei vărste au fost recreate şi, astfel, împărtăşite publicului. Câştigătorii au primit diplome şi premii simbolice.
            Săptâmâna Voluntariatului s-a încheiat duminică, 17 mai, cu un pelerinaj al tuturor participanţilor la mănăstirea Dumbrăveni din judeţul Constanţa, ocazie cu care voluntarii au făcut şi donaţii constând în ajutoare materiale.


18 mai 2009
Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii