Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul privind decontarea biletelor de transport - aprobat în şedinţă extraordinară

ro

01 Mar, 2011 23:37 1422 Marime text

Luni, 28 februarie s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Consiliului Local Medgidia. Pe ordinea de zi au fost înscrise 6 puncte, iniţiate de domnul primar Marian Iordache. Cu excepţia proiectului de hotărâre de la numărul 2, ,,Aprobarea cererii SC Miniera Medgidia SA de eşalonare la plată a debitelor restante", care a fost retras de către organizator, celelalte 5 proiecte au fost admise.

La primul punct s-a aprobat regulamentul privind decontarea biletelor şi emiterea legitimaţiilor pentru transportul local de călători în municipiul Medgidia. Vor beneficia de călătorii gratuite categoriile de persoane prevăzute de legislaţia în vigoare pentru care se acordă gratuităţi - revoluţionari, veterani, deportaţi, persoane cu handicap. Totodată, prin adoptarea noului regulament se va acorda şi reducere la transport pentru elevi.

La punctul 3 s-a votat ,,Aprobarea vânzării, prin licitaţie publică, a imobilului-teren ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 120 mp, situat în Medgidia, str. Republicii, nr. 86C, cu destinaţia amplasare prestări servicii". Terenul este situat în zona de sud a oraşului iar prin vânzarea lui se urmăreşte atragerea de venituri la bugetul local, îmbunătăţirea aspectului edilitar, încurajarea persoanelor care doresc să investească, precum şi crearea de locuri de muncă.

Consilierii locali au votat şi proiectul ,,Însuşirea procesului verbal de inventariere în vederea iniţierii demersurilor legale necesare în vederea completării domeniului public al municipiului Medgidia cu imobilele parcări situate în zona Nord, componente ale proiectului ,,Reabilitare, modernizare străzi, parcări, pod şi staţii de transport în comun în Municipiul Medgidia". Având în vedere proiectul mai sus menţionat, depus spre finanţare în cadrul POR 2007-2013 ,,Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere" Axa 1 - domeniul major de intervenţie 1.1. ,,Planuri integrate de dezvoltare urbană" subdomeniul ,,Centre urbane" ce vizează şi reabilitarea parcărilor din zona Nord a municipiului şi ca urmare a efecuării măsurătorii cadastrale, se impune completarea domeniului public cu imobilele parcări.

La punctul 5 s-a aprobat ,,Rectificarea anexei nr.1 la H.C.L., nr. 24/10.02.2011 prin care s-a aprobat completarea inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia", rectificare ce s-a impus întrucât planul de situaţie care a stat la baza HCL nr. 24 a conţinut o greşeală de redactare.

La ultimul punct de pe ordinea de zi s-a admis proiectul privind ,,Numirea administratorului societăţii comerciale de interes public local S.C. ,,APOLLO ECOTERM" S.R.L. Medgidia". În 2010 a fost înfiinţată societatea Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia, societate de interes public local, ca urmare a reorganizării pe cale administrativă a DSP Medgidia, având ca unic asociat municipiul Medgidia, prin Consiliul Local Municipal. Ca urmare a actului constitutiv al societăţii şi având în vedere raportul comisiei de concurs se impune numirea administratorului SC Apollo Ecoterm prin hotărâre a Consiliului Local.

01 martie 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii