Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul privind realizarea unei baze piscicole a fost aprobat în şedinţa extraordinară de consiliu

ro

18 Oct, 2010 18:19 1111 Marime text
Vineri, 15 octombrie, consilierii locali din Medgdia s-au întrunit în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia în cadrul şedinţei extraordinare a lunii octombrie. Pe ordinea de zi au fost iniţiate, de către domnul primar Marian Iordache, cinci proiecte de hotărâri, care au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise. La primul punct s-a votat ,,proiectul de hotărâre pentru numirea reprezentantului Consiliului Local Medgidia în Consiliul de Administraţie al Clubului Sportiv Şcolar Medgidia, începând cu anul şcolar 2010-2011", în persoana domnului consilier Marian Butnaru. La punctul doi a fost dezbătut proiectul privind ,,aprobarea preţului local pentru producerea şi distribuţia energiei termice pe bază de gaze naturale, în municipiul Medgidia", după cum urmează: 236,02 lei/Gcal exclusiv TVA pentru energia termică produsă pe bază de gaze naturale, inclusiv distribuţia, destinată agenţilor economici, respectiv 292,66 lei/Gcal inclusiv TVA, pentru energia termică produsă pe bază de gaze naturale, inclusiv distribuţia, destinată populaţiei.

Un alt proiect, ce a fost respins în şedinţa ordinară din 30 septembrie, şi admis în şedinţa de vineri seara, a fost proiectul privind ,,aprobarea concesionării prin licitaţie publică a imobilului teren intravilan ape stătătoare în suprafaţă de 19,8805 ha care face parte din domeniul public al Municipiului Medgidia, identificat cu nr. Cadastral 12375 şi înscris în CF nr. 16293, în vederea realizării unei ,,Baze piscicole pentru pescuit sportiv".

Prin concesionarea acestui teren se urmăreşte asigurarea unei investiţii din surse private, crearea de locuri de muncă, curăţarea, amenajarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu din zona Canalului Dunăre-Marea Neagră, dezvoltarea reţelelor de utilităţi publice, publicitatea privind existenţa unui nou obiectiv turistic. Valoarea redevenţei de pornire a licitaţiei s-a stabilit de la suma de 9900 lei. Durata concesiunii este de 25 de ani, astfel încât investiţiile efectuate de concesionar să poată fi amortizate, iar pentru executarea investiţiei concesionarul va realiza un PUZ cu denumirea ,,Bază piscicolă pentru pescuit sportiv", ce va fi supus aprobării Consiliului Local în conformitate cu Legea nr. 50/1991.

În şedinţa extraordinară s-a mai votat şi ,,proiectul de hotărâre de aprobare a unui Protocol de colaborare dintre municipiul Medgidia şi localitatea Kardjali (Kardzhali) - Bulgaria" , pornind de la premisa că ambele oraşe au o populaţie numeroasă de etnie turcă şi aproximativ acelaşi număr de locuitori. Prin realizarea acestui protocol se urmăreşte crearea de oportunităţi pentru mediul de afaceri privind colaborarea economică reciprocă, realizarea unei colaborări pe tema dezvoltării locale, precum şi oportunităţi multiple pentru societatea civilă prin sprijinirea stabilirii de legături şi a colaborării dintre organizaţii, asociaţii, instituţii care activează în diverse domenii.

La ultimul punct s-a aprobat ,,proiectul de hotărâre a înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului ca sedii secundare ale S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia a Centralelor Termice şi Punctelor Termice pe care societatea le are în administrare, în vederea obţinerii Autorizaţiilor de mediu".

18 octombrie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii