Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de interes pentru comunitate, votate in sedinta ordinara de Consiliu a lunii mai

ro

27 May, 2010 18:04 995 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str. Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Nr.11238/27.05.2010
   
         Proiecte de interes pentru comunitate, votate în şedinţa ordinară de Consiliu a lunii mai

 Miercuri, 26 mai, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia, fiind prezenţi toţi cei 19 consilieri. Pe ordinea de zi au fost supuse dezbaterii nouă proiecte de hotărâre propuse de iniţiator, domnul primar Marian Iordache, toate întrunind numărul necesar de voturi pentru a fi admise.
  La primul punct s-a votat ,,Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate pentru investiţia ”Instalaţie de depozitare, sortare, reciclare şi transformare a deşeurilor rurale şi urbane din Zona Medgidia, Castelu, Cuza Vodă, Tortomanu, Siliştea, Mircea Vodă şi Peştera. Propunerea are la bază necesitatea gestionării corecte a deşeurilor ce reprezintă prin natura lor o sursă de popuare, iar investiţia se va întinde pe un amplasament în suprafaţă de 10.000 mp aparţinând domeniului privat al municipiului Medgidia, situat în zona Est, strada Crângului.
La punctul 2 s-a admis proiectul privind ,,aprobarea contului anual de încheiere a execuţiei bugetului local şi a direcţiilor din subordinea Consiliului Local, pentru anul 2009”, iar la punctul 3 ,,Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al C.L.M., pe anul 2010” .
 Unul dintre proiectele cele mai dezbătute în şedinţa ordinară a lunii mai a fost cel privind ,,aprobarea delegării gestiunii serviciului de transport public local de călători pe raza municipiului Medgidia”. Contractul de concesiune cu operatorul care deserveşte în prezent o parte din traseele existente încetează la 31 august 2010, iar contractul de delegare cu viitorul operator se va încheia după finalizarea procedurii legale, dar va deveni aplicabil după data de 01 septembrie 2010. Una dintre necesităţile delegării serviciului către un operator o reprezintă acoperirea tuturor zonelor municipiului cu un număr suficient de autovehicule, conforme cu cerinţele din caietul de sarcini.
 Consilierii locali au mai votat şi ,,Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate pentru investiţia ”Locuinte pentru tineri destinate închirierii, bl. MS7-MS8, str. Industriei, 60 u.l. cu regim de înalţime S+P+3, Municipiul Medgidia, jud. Constanţa”, iar la punctul următor s-a votat ,,Aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită, pe durata executării construcţiilor, către ANL a terenului ce aparţine domeniului privat al Municipiului Medgidia,  în suprafaţă de 2502 mp situat în Medgidia, str. Industriei”.
Aceste proiecte vin să răspundă numărului mare de solicitări de locuinţe şi vor demara începând cu acest an, avân o durată de realizare de un an. În ceea ce priveşte primul proiect, finanţarea se va realiza din surse ale bugetului local – 725.250 lei şi ale bugetului de stat – 11.383.980 lei.
           Proiectul de hotărâre privind ,, Aprobarea completării cap.IX “tarife aferente serviciilor oferite şi activităţilor prestate la Complexul Sportiv “Iftimie Ilisei”, pct.1 “tarif cazare hotel” din Anexa la HCL nr.358/2006 (privind actualizarea taxelor locale, altele decât cele stabilite de Codul fiscal, începând cu data de 01 ianuarie 2007)” urmăreşte administrarea eficientă a patrimoniului municipiului, realizarea de venituri la bugetul autofinanţat al DGDPP, precum şi atragerea agenţilor economici care desfăşoară activităţi economice în zonă, pentru închirierea de spaţii de cazare în hotel.
La punctul numărul 8 aleşii locali au votat ,,Aprobarea dezmembrării imobilului proprietate privată a municipiului Medgidia, (fost Dispensar medical nr.2;3)” situat în Medgidia, str. Mihai Viteazu, nr.3, în scopul vânzării spaţiilor cu destinaţia de cabinete medicale precum şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical”, iar la ultimul punct ,,Darea în administrare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, pentru o perioadă de doi ani, a spaţiului în suprafaţă de 40,05 mp din imobilul situat în Medgidia, str.Republicii, nr.4”.

27 mai 2010
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii