Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul Urbanistic General al Medgidiei - prezentat în dezbatere publică

ro

28 Sep, 2012 01:07 1029 Marime text

Locuitorii din Medgidia au luat parte miercuri seara la dezbaterea publică ce a avut ca teme Actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Medgidia şi PUZ - Parc Eoliene.

La primul punct al dezbaterii domnul primar Marian Iordache a explicat de ce este necesară actualizarea PUG-ului Medgidiei şi importanţa acestuia pentru următorii 10 ani, subliniind punctele de interes pentru societate. „Vor fi patru zone de dezvoltare în oraş, în care se are în vedere construirea a 400 unităţi locative şi 200 locuinţe tip ANL şi sociale, în total un număr de 600 de unităţi locative, ce vor răspunde cererilor din următorii zece ani. De asemenea, se va realiza un pod pietonal peste canal ce va face legătura între zona gării şi centrul oraşului, şi se va mări suprafaţa acoperită cu spaţii verzi, conform normelor actuale" a spus domnnul primar Marian Iordache, în introducerea dezbaterii.

Arhitecţii din cadrul firmei ce a realizat planul - SC Mina M Com S.R.L. - au prezentat punctele importante ale proiectului şi dezvoltările aduse oraşului. Planul Urbanistic General trasează cadrul necesar dezvoltării urbanistice ulterioare a municipiului, pe baza propunerilor din cadrul lui putând fi întocmite strategii, programe de măsuri, proiecte. Medgidia prezintă un potenţial de dezvoltare semnificativ, bazat pe situarea pe coridoarele pan-europene IV (rutier şi feroviar) şi VII (Dunărea) ce asigură legăturile internaţionale, densitatea mare şi diversitatea căilor de transport, rezerva de terenuri cu destinaţie industrială din zona nord, iniţiativa de creare a unui parc industrial, rezervele de roci utile din subsol, potenţialul solar şi cel eolian precum şi cel de agrement. Conform PUG-ul-ui prezentat, se are în vederere creşterea suprafeţei intravilanului de la 1208,5 ha la 2369.68 ha, ca urmare a propunerilor de suprafeţe în vederea lotizării pentru locuinţe individuale şi dotări aferente în zona de vest, în vecinătatea staţiei meteo şi în vecinătatea stadionului, în zona de sud adiacentă intravilanului existent şi în zona nord a municipiului. Totodată, în zona de vest se propune şi realizarea unui campus destinat comunităţii musulmane, restructurarea şi revitalizarea zonei industriale nord şi înfiinţarea unui parc logistic - nod intermodal în zona de est, în vecinătatea portului.

În partea a doua a dezbaterii, domnul arhitect David Donos a vorbit publicului despre Planul Urbansitic Zonal al unui parc de eoliene între Valea Dacilor şi Medgidia. Parcul va fi format din 17 turbine, pe un teren arabil divizat în mai multe parcele, însumând total 48,2 ha, cu deschidere la un drum de exploatare.

27 septembrie 2012

Compartiment Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii