Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Industriilor - în vizită la Medgidia

ro

07 Jun, 2012 22:41 1069 Marime text

Miercuri, 6 iunie, la Medgidia a sosit într-o scurtă vizită ministrul Industriei, domnul Daniel Chiţoiu. Acesta s-a întâlnit cu primarul municipiului, domnul Marian Iordache, viceprimalul Medgidiei, domnul Sorin Ţuţuianu, şi cu oameni de afaceri din localitate, mici întreprinzători, reprezentanţi ai principalelor societăţi şi consilieri locali. La Medgidia au sosit, pentru a participa la întrevederea cu domnul ministru şi domnii deputaţi Mihai Lupu şi Gheorghe Dragomir. Domnul primar Marian Iordache a vorbit despre situaţia economică a Medgidiei, despre proiectele care au obţinut finanţare, dar şi despre cele care aşteaptă de mult timp pe masa guvernului pentru a fi evaluate. „Am avut în ultima perioadă o relaţie tensionată cu guvernul, în sensul că am depus proiecte pentru care nu am primit finanţare, iar banii ajungeau cu precădere la primăriile de culoare portocalie. Am depus din 2010 un proiect de economie socială care încă se află în evaluare şi, în ciuda faptului că nu am primit resurse financiare, dezvoltarea urbană este pe un drum bun. În curând se va deschide prima carieră de marnă, vom avea un parc industrial ce va aduce noi locuri e muncă, vor începe lucrările la proiectul de reabilitare a parcurilor din oraş", a spus domnul primar Marian Iordache.

La rândul său, domnul ministru a precizat faptul că şi-a propus ca prin interemediul unui reprezentant, să păstreze legătura cu administraţiile locale, pentru ca proiectele să ajungă mai uşor şi să nu se mai aştepte luni în şir până acestea ajung pe masa ministrului. De asemenea, se are în vederea şi stabilirea unei reprioritizări şi a unor noi măsuri de natură administrativă. „Obiectivul meu este acela de a stabiliza economia românească, mai ales că, evoluţia din ultimele luni nu a fost una bună, iar USL a înţeles că obiectivul major din perioada 2012-2016 este creşterea economică. Vreau de asemenea, să dezvoltăm parteneriatele dintre stat şi mediul de afaceri privat şi să asigurăm acces egal şi condiţii egale la depunerea de proiecte", a spus domnul ministru Daniel Chiţoiu.

Cei prezenţi la întâlnirea cu ministrul au adresat întrebări privind subvenţiile la apă caldă, reducerea TVA-ului, precum şi despre alte măsuri de stimulare şi ajutor pentru întreprinderi.

07 iunie 2012

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii