Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei din Turcia - în vizită la Medgidia

ro

25 Apr, 2012 23:39 1088 Marime text

Miercuri, 25 aprilie, Primăria Medgidia a primit vizita unui oaspete important, în persoana domnului Ömer Dincer, ministrul Educaţiei Naţionale al Republicii Turcia. Acesta a fost însoţit de domnul Öműr Solendil, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, şi doamna Fűsun Aramaz, consulul general al Turciei la Constanţa. Ministrul turc va participa la Conferinţa Miniştrilor Educaţiei din cadrul procesului Bologna din 26 şi 27 aprilie de la Bucureşti, şi a sosit în ţară cu o zi mai devreme, pentru a face o vizită la Medgidia.

Delegaţia s-a oprit întâi la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk", după care s-a oprit la Primăria Medgidia, unde a fost aşteptată de domnul primar Marian Iordache şi de domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu. Domnul primar a vorbit despre relaţiile bune dintre comunitatea turcă şi cea română, şi despre parteneriatele dintre acestea. „Integrarea României în Uniunea Europeană a privilegiat relaţiile pe care le avem cu statele membre, dar, precizez că o relaţie specială avem cu Turcia. Suntem înfrăţiţi cu oraşul Yalova, şi mai multe şcoli din Medgida au dezvoltat parteneriate cu instituţii de învăţământ din Turcia", a precizat domnul primar Marian Iordache. De asemenea, domnul primar a vorbit şi despre proiectul Parcului Industrial, ce se va întinde pe 660 de hectare, şi aşteaptă, printre investitori, mai mullţi oameni de afacere din Turcia.

La rândul său, domnul minstru Ömer Dincer a apreciat deschiderea administraţiei locale la colaborări şi proiecte noi, explicându-i primarului român că educaţia are un rol foarte important, de la aceasta pornind dezvoltarea unei localităţi, şi implicarea investitorilor în afacerile şi activităţile locale.

25 aprilie 2012

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii