Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iluminatul public şi stema localităţii- teme de dezbatere la Medgidia

ro

06 Mar, 2012 21:52 1525 Marime text

Primăria Medgidia a organizat luni, 5 martie, dezbaterea publică cu temele „Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Medgidia" şi „Realizarea stemei municipiului Medgidia, conform prevederilor H.G. 25/2003, privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere şi folosire a stemelor judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor". La primul punct, domnul primar Marian Iordache a precizat că sistemul de iluminat public stradal va fi adus la parametrii luminotehnici din standardele în domeniu prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu unele performante şi a consolelor aferente, prin menţinerea stâlpilor existenţi. De asemenea, lucrările de reabilitare/modernizare se referă la un necesar de înlocuire şi montare a 2182 corpuri de iluminat (1982 corpuri de iluminat noi şi 200 corpuri recondiţionate).
„Prin contract de concesiune se realizează reabilitarea integrală a sistemului de iluminat public stradal prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu unele performante, atât din punct de vedere optic cât şi constructiv, precum şi întreţinerea permanentă a sistemului şi menţinerea acestuia la parametrii şi indicatorii de calitate iniţiali, fără intervenţia autorităţii publice locale, pe toată durata contractului. Totodată, vor fi preluate costurile de energie electrică (factura de energie electrică) aferentă sistemului de iluminat public Medgidia -sistem iluminat public stradal modernizat+iluminat arhitectural+iluminat festiv" a spus domnul primar Marian Iordache.

Cel de-al doilea subiect propus spre dezbatere a fost proiectul privind realizarea stemei Medgidiei, conform prevederilor H.G. 25/2003, privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere şi folosire a stemelor judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor. Din cele şase variante, propuse de specialiştii în heraldică, varianta aleasă şi prezentată spre dezbatere conţine următoarele elemente semnificative: scutul triunghiular ce respectă convenţia naţională privind stemele municipiilor, coroana murală cu cinci turnuri crenelate ce semnifică faptul că localitatea are rangul de municipiu, podul - cu referire la podul rutier de peste Canalul Dunărea Marea Neagră din localitate, brâul undat de argint care simbolizează Canalul, un ciorchine de strugure ce se referă la culturile de viţă de vie din zonă. Un alt element ce se regăseşte în stemă este sabia Akinakes cu trimitere la descoperirile facute în anul 1955, la cariera de ciment aparţinând fabricii de la Medgidia unde s-a descoperit o aplică din bronz în formă de pumnal de tip Akinakes datând din secolul V î. Hr. Leul de aur încoronat, prezent şi el pe stemă, face parte din sigiliul lui Mircea cel Bătrân care a înfăptuit prima unire a Dobrogei cu Ţara Românească.

06 martie 2012

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nechifor 07 Mar, 2012 08:46 caracteristica ce-i lipseste acestui primar este PRAGMATISMUL, el e doar o vorba lunga care cica sa ajunga doar ca el nu cred ca stie ca vorba nu tine nici de frig si nici de foame. sau poate noi gresim ca nu-i intelegem stilul si nu avem suficenta rabdare cu el si-ai lui. dar poate totusi dupa ce schimba becurile de la iluminatul public va vedea si el si vor vedea si ei adevarata fata si stare a orasului si vor realiza ca nu au facut nimic iar LAMPA LE VA LUMINA MINTE SI VOR PLECA!