Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua proiecte pentru romi, finalizate la Medgidia

ro

15 Jan, 2010 19:44 1331 Marime text

Două proiecte pentru romi, finalizate la Medgidia

Vineri, 15 ianuarie, Consiliul Local Medgidia, în parteneriat cu Asociaţia Dobrogea-Liga Deportaţilor din cel de-al Doilea Război Mondial, au organizat conferinţa de final a proiectelor 
“Mică infrastructură pentru zona alocată construirii de locuinţe sociale pentru 10 familii de rromi din Municipiul Medgidia” şi “Construirea de locuinţe sociale pentru 8 familii de rromi din Municipiul Medgidia ”. Proiectele au fost contractate în cadrul Programului PHARE 2006. Conferinţa a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia, începând cu ora 10.00, iar la eveniment au participat şi beneficiarii proiectelor.
Accelerarea Implementării Strategiei Naţionale pentru Imbunătăţirea Situaţiei Romilor – Componenta Managementul Schemei de Grant pentru dezvoltare comunitară, Domeniu I – Mica Infrastructură Comunitară şi Locuire, linia de buget RO 2006/018-147.01.01. Perioada de implementare a proiectelor a fost de 12 luni, incepând cu 15 ianuarie 2009.
Bugetul proiectului “Construirea de locuinţe sociale pentru 8 familii de rromi din Municipiul Medgidia” a fost de 239.620  Euro, din care contribuţia Uniunii Europene - 200.000 Euro, iar bugetul proiectului “Mică infrastructură pentru zona alocată construirii de locuinţe sociale pentru 10 familii de rromi din Municipiul Medgidia” a fost de 214.852 Euro, din care contribuţia Uniunii Europene - 193.366 Euro, acestea primind ordinul de începere în prima jumătate a lunii ianuarie 2009.
Domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu a făcut o scurtă prezentare a proiectelor, vorbind despre obiectivele şi costurile lor. ,,Obiectivul general al proiectelor l-a reprezentat îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii rrome din municipiul Medgidia, judeţul Constanţa, în vederea incluziunii sociale a membrilor comunităţii vizate prin rezolvarea situaţiei calificării profesionale. Obiectivul general al proiectelor a fost atins, iar cele 10 familii de romi selectate după criterii obiective, în urma participării active în cadrul proiectelor, vor putea să folosească aceste locuinţe decente şi să trăiască asemenea majorităţii locuitorilor oraşului”, a spus dl. viceprimar Sorin Ţuţuianu.
Implementarea acestor proiecte va avea ca efect crearea unui nucleu social în rândul populaţiei de etnie romă din municipiul Medgidia, care poate deveni un exemplu de bună practică, ce poate fi urmat şi de alţi membrii ai etniei. Realizarea unui număr de 10 locuinţe sociale şi a infrastructurii aferente acestora vor contribui în mare măsură la îmbunătăţirea calităţii vieţii în rândul comunităţii rrome din Medgidia.
La eveniment a fost prezent şi dl. primar Marian Iordache care a apreciat implicarea în proiect atât a beneficiarilor, cât şi a echipei care a lucrat la îndeplinirea obiectivelor. ,,E greu ca în aceste vremuri de criză să oferi cuiva cheile unei case. Am câştigat finanţarea acestor proiecte, şi prin implicarea mai multor factori, dar şi a beneficiarilor, am reuşit să îmbunătăţim viaţa unor oameni defavorizaţi, care îşi doreau foarte mult un acoperiş deasupra capului, ştiind totodată să lupte pentru asta”, a spus dl. primar Marian Iordache.  Şi beneficiarii proeictului au ţinut să mulţumească administraţiei locale pentru şansa care li s-a oferit, asigurându-i pe reprezentanţii autorităţii locale de faptul că se vor ocupa de întreţnerea şi îngrijirea noilor locuinţe.            

15 ianuarie 2010
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii