Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestaţia firmelor PDL-iste - respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

ro

17 Sep, 2010 19:41 1101 Marime text
Drumul spre un serviciu de transport în comun disciplinat, la rang municipal şi la standarde moderne a fost lung şi anevoios la Medgidia. Atribuirea contractului de transport public a stârnit, încă de acum doi ani, de când s-a dorit de către actuala administraţie contractarea unei firme de transport care ar putea să îndeplinească şi să respecte criteriile necesare pentru un transport legal şi modern, numeroase reacţii divergente şi controverse din partea unor importanţi membri PD-L, care au încercat, prin diferite acţiuni să blocheze şi să saboteze proiectul privind delegarea gestiunii transportului în comun. ,,Este vorba despre apropiaţi ai lui Dumitru Moinescu, actual consilier ce se opune majorităţii proiectelor propuse în şedinţele de consiliu, şi care încă nu acceptă ideea că la Medgidia se pot face proiecte de dezvoltare, mult mai eficiente decât cele coordonate pe vremea lui. Domnul consilier, împreună cu patronii celor două firme de tranport care au practicat fără contract, şi în condiţii mizere, transportul în comun în Medgidia-Vetcom Center şi S.C. Giorgia Nord SRL-au atacat în instanţă mai multe hotărâri privind transportul în comun, încercând să menţină pe piaţă activitatea societăţilor, deşi locuitorii au fost pe zi ce trece mai nemulţumiţi de serviciile lor", a afirmat dl primar Marian Iordache.

De amintit aici contestaţiile, în repetate rânduri ale S.C Giorgia Nord SRL şi VETCOM CENTER, care au practicat transportul în comun ilegal, fără contract, şi, din cauza condiţiilor au primit nu mai putin de şase amenzi, pe parcursul ultimilor doi ani. S.C. Giorgia Nord a atacat în instanţă HCL 164/2008, privind delegarea serviciului de transport public local de călători pe raza municipiului Medgidia, şi mai târziu, la un an, aceeaşi firmă, alături de S.C Vetcom Center au promovat în data de 24.09.2009 acţiune în instanţă cu privire la suspendarea HCL 129/ 10.09.2009, privind ,,aprobarea delegării serviciului de transport public local de persoane pe traseele 1, 2, 3, 4 pe raza municipiului Medgidia", împiedicând desfăşurarea selecţiei de ofertă de la sfârşitul lunii octombrie 2009. cei care au avut cel mai mult de suferit fiind locuitorii care fac naveta cu maxi-taxi, precum şi elevii care merg zilnic la şcoală.

Iar opoziţiile şi acţinile de contestare au continuat şi anul acesta. Recent, pe rolul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au fost înregistrate, sub nr. 28968/12.08.2010 şi nr. 30747/27.08.2010, contestaţiile formulate de S.C. Giorgia Nord SRL şi de SC Haigar Trans Tur SRL, cu privire la procedura de delegare de gestiune prin concesionare a transportului public local. Cele două societăţi au solicitat revocarea parţială a actului administrativ menţionat anterior şi rectificarea acestuia. CNSC a respins ,,ca inadmisibile contestaţiile formulate de S.C. GIORGIA NORD SRL şi SC HAIGAR TRANS TUR SRL în contradictoriu cu CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI MEDGIDIA". Iată cum, s-a ajuns ca atribuirea contractului de transport în comun să aibă loc abia la jumătatea anului 2010, după ce s-au consumat resurse financiare şi umane în demersul organizării de licitaţii şi propuneri de hotărâri de către administraţia locală, precum şi nervi şi aşteptări din partea călătorilor.

La momentul actual, transportul în comun din Medgidia este asigurat, începând din 8 septembrie de firma S.C. SERVCOM ADRIAN, care a obţinut delegarea de gestiune a serviciului de transport în urma prezentării la licitaţii, şi ulterior, la negocierea directă. Astfel s-a încheiat tam-tamul produs de divergenţele care au avut la bază interesele politice ale anumitor patroni de firme transportatoare din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii