Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Fondurilor Europene, întâlnire informală cu ambasadorii statelor UE

ro

16 Dec, 2014 17:30 1864 Marime text
Întâlnirea ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cu ambasadorii statelor UE

Ministrul Eugen Teodorovici a avut astăzi, 16 decembrie a.c., o întâlnire informală cu ambasadorii statelor membre UE, inclusiv cu ambasadorii Elveției și Norvegiei, țări ce acordă granturi României. În cadrul întâlnirii, ministrul Fondurilor Europene a prezentat stadiul absorbției, realizările și provocările ultimilor doi ani, dar și măsurile luate pentru perioada de programare 2014 - 2020. La rândul lor, ambasadorii au vorbit despre experiența statelor pe care le reprezintă și despre modul în care percep și interacționează cu sistemul din România.
„Misiunea mea este să fac tot ce îmi stă în putință pentru a crea un mecanism de lucru eficient. În anumite momente am luat decizii dure, necesare pentru a obține rezultatele de care are nevoie România. Sunt convins că vom menține ritmul de lucru de până acum și că vom ajunge la 80% rată de absorbție la sfârșitul lui 2015. În cel mai scurt timp, România va lansa primele apeluri pentru contractarea fondurilor UE alocate pentru perioada 2014 – 2020. Nu mai repetăm greșelile din trecut, când țara noastră a atras sume inacceptabil de mici în primii cinci ani. Vom utiliza cea mai mare parte a sumei alocate de UE în prima parte a perioadei 2014 – 2020, astfel încât la sfârșitul exercițiului financiar multianual rata de absorbție să ajungă la 100%. Reiterez principiul după care m-am ghidat în toată această perioadă: toți cei care au greșit în implementarea fondurilor europene, fie că sunt funcționari publici sau beneficiari privați, trebuie să plătească pentru faptele lor. Toleranță ZERO în fața tuturor greșelilor!”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, după întâlnirea cu ambasadorii.
Întrevederea ministrului Eugen Teodorovici cu ambasadorii statelor membre UE face parte dintr-o serie de întâlniri periodice, care a început în anul 2013 și care va continua în scopul îmbunătățirii dialogului cu statele Uniunii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii