Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Bostinaru pledeaza pentru o strategie viabila a UE vizand regiunea Marii Negre

ro

16 Sep, 2009 18:21 1109 Marime text

Co-preşedintele Delegaţiei europarlamentare PSD, Victor Boştinaru, a pledat, miercuri, pentru dezvoltarea unei strategii viabile, la nivelul Uniunii Europene, privind regiunea Mării Negre. Declaraţia lui Boştinaru a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European dedicate declaraţiilor Consiliului şi Comisiei privind o strategie a Uniunii Europene pentru zona Mării Baltice.

Strategia privind Marea Baltică a fost lansată la summitul UE din decembrie 2007, şefii de stat şi de guvern solicitând Comisiei Europene să dezvolte o strategie pentru această regiune, cu scopul de a o transforma într-o zonă mai curată, dinamică, prosperă şi sigură.

Boştinaru a subliniat că, deşi susţine ideea unei strategii la Marea Baltică, un asemenea proiect trebuie să fie unul pilot pentru strategii "macro-regionale", având obiectivul important al atingerii unei dezvoltări coordonate şi sustenabile în aceste zone.

Făcând referire la zona Mării Negre, Boştinaru a menţionat că, în contextul celui mai recent Consiliu European, "s-a afirmat că ar trebui să fie dezvoltată o strategie pentru regiunea Mării Negre până la finalul lui 2009. Aceasta este o iniţiativă extrem de importantă, putând duce la o dezvoltare armonioasă şi la prosperitate pe termen lung pentru o regiune care -prin comparaţie cu zona Mării Baltice- este mult mai complexă în ceea ce priveşte actorii implicaţi şi relevanţa pentru securitate, stabilitate, energie şi mediu".

Boştinaru a interpelat, în finalul intervenţiei sale, Preşedinţia suedeză, privind momentul exact al creării unei strategii pentru regiunea Mării Negre respectiv asupra implicării active a Parlamentului European în acest proiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii