Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TSD Constanţa iubeşte româneşte

ro

27 Feb, 2016 13:48 1771 Marime text
Miercuri, 24 februarie, a.c., tinerii social-democraţi constănţeni au derulat acţiunea „De Dragobete, iubeşte româneşte!”, prin care peste 200 de baloane sub formă de inimioară au fost împărţite îndrăgostiţilor care s-au aflat la orele după-amiezii în mai multe zone din orașul Constanța.

Baloanele inscripţionate cu îndemnul „De Dragobete, iubeşte româneşte! – 24 februarie”, pe o parte, iar pe cealaltă, cu mesajul „TSD promovează valorile si tradiţiile româneşti”, au fost dăruite de către tinerii social-democraţi perechilor de îndrăgostiţi, ca simbol al preţuirii acestui sentiment nobil.

Sărbătoarea de Dragobete este celebrată în fiecare an, la data de 24 februarie. Ea îşi are originile în credinţa în zeul iubirii, Dragobete, divinitate mitologică asemanatoare lui Eros şi lui Cupidon, considerat a fi, în credinţa populară romanească, fiul Babei Dochia.
TSD Constanţa promovează, ori de câte ori are ocazia, valorile şi tradiţiile autentic româneşti. În urma acestei acţiuni, zeci de cupluri, tineri îndrăgostiţi, dar şi persoane vârstnice, deopotrivă, s-au arătat încântaţi de iniţiativa tinerilor social-democraţi constănţeni.

În seara de joi, 25 februarie, a.c., TSD Constanța a organizat tradiționalul Bal de Dragobete, prilej de a celebra sărbătoarea românească a iubirii alături de colegi și invitați și de a conserva frumoasele tradiții naționale.
„Am dorit prin această acțiune să promovăm adevăratele valori, tradiții, dar și cultura noastră care este atât de frumoasă. Suntem români și am vrut să sărbătorim ziua îndrăgostiților în stil românesc cu îndemnul "de Dragobete iubește românește!”, a declarat Costin Răsăuţeanu, preşedintele TSD Constanţa.
 
Biroul de Presă TSD Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii