Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRU Solicităm anularea OMFP 218/2015 (Procedura de sigilare a unităţii pe perioada suspendării activităţii, conform OUG 28/1999)

ro

01 Apr, 2015 17:26 908 Marime text
Am luat la cunoștință, atât din mass-media cât și din petiții ale cetățenilor, de o serie de aspecte ce pot fi considerate la limita abuzului în ceea ce privește activitatea de control desfășurată în  ultima perioada de ANAF. Astfel, pentru neglijență care abea dacă poate fi considerată o încălcare minoră a legii în cazul micilor comercianți (de exemplu, lipsa în casă a unor sume de câțiva lei), s-au aplicat amenzi disproporționat de mari pe care firmele respective  nu le vor putea achita (ceea ce va avea drept efect închiderea acestora) sau s-a dispus suspendarea activității acestora și sigilarea spațiului respectiv.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului în temeiul căreia se aplică aceste sancțiuni, contestarea în instanță nu suspendă executarea, așadar, până la rămânerea definitivă a hotărârii,  sancțiunea este efectivă și este în măsură să producă o serie de consecințe negative: pierderea clienților, pierderi în ceea ce privește mărfurile perisabile, lipsirea de venituri a salariaților și concedierea lor, neîncasarea de impozite pe salarii de către stat și chiar falimentarea respectivelor societăți. Efectul, în acest caz, nu va fi unul benefic asupra bugetului de stat, ci dimpotrivă: încasările la buget se vor diminua, mediul concurențial va fi afectat, iar numărul șomerilor va crește punând presiune pe bugetul asigurărilor.

Este absolut necesară reinstaurarea legalității și a ordinii, context în care se înscrie și lupta împotriva evaziunii fiscale, însa ea trebuie facută organizat, fără a permite abuzuri și interpretări discreționare care să ducă la efecte contrare scopului acestor legi, iar pedepsele trebuie să fie proporționale cu gravitatea faptelor. 
În acest sens, se impune temperarea excesului de zel și armonizarea sancțiunilor aplicate cu gravitatea reală a faptelor, urmărindu-se respectarea legii în paralel cu protejarea unei concurențe corecte, încurajarea firmelor mici și mijlocii și sprijinirea creșterii numărului de locuri de muncă.
 
 
Pentru a opri închiderea firmelor mici și mijlocii, solicităm anularea OMFP 218/2015 (Procedura de sigilare a unităţii pe perioada suspendării activităţii, conform OUG 28/1999), care înseamnă oprirea activității societăților respective și punea lor în imposibilitatea de a rezista pe piață, având ca efect concedierea angajaților și blocarea pe orizontală a întregului lanț de comenzi și circuit economic în care erau implicate.

Vă atragem atenția că acest Ordin al Ministrului Finanțelor Publice a fost emis de predecesorul Dvs. Darius Vâlcov, în prezent arestat pentru fapte grave de corupție. Rezultă de aici că un ministru acuzat de șpagă de milioane de euro a dat startul închiderii micilor firme românești pentru bonuri de un leu! Aceasta nu este dreptatea și corectitudinea pe care o caută societatea românească!
În plus, marii evazioniști, multinaționalele, lanțurile de supermarketuri nu au fost deranjate până în acest moment de controalele ANAF.

Să înțelegem de aici că această campanie este îndreptată exclusiv împotriva firmelor românești mici și mijlocii, dar ocolește marile multinaționale? Își dorește Ministerul Finanțelor distrugerea capitalului autohton, și așa defavorizat pe piață, pentru ca în România să mai funcționeze doar firmele străine?
 
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită
Deputat Virgil Guran, vicepreședinte PRU
Deputat Paul Dumbrăvanu, vicepreședinte PRU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii