Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP depune moţiune simplă pe energie dacă nu se renegociază redevenţele

ro

04 Dec, 2014 12:46 1345 Marime text
Prin amânarea cu un an a renegocierii redevențelor pe care România le primește de la companiile care îi exploatează resursele naturale, Guvernul condus de Victor Ponta a demonstrat încă o dată că își urmărește propriile interese și nu interesele românilor.  „Decizia Executivului de a amâna cu un an renegocierea redevenţelor reprezintă un act de trădare şi de sabotare a economiei naţionale” a declarat Elena Udrea, președintele PMP.

Acum, Victor Ponta ar avea ocazia să înlăture o nedreptate realizată în 2004 de guvernul condus de mentorul său, Adrian Năstase, care a vândut pe nimic resursele țării și a stabilit, pentru un deceniu, un sistem de redevențe foarte dezavantajos. Cu toate acestea, Premierul de astăzi al României se arată luat prin surprindere de expirarea termenului de 10 ani și hotărăște, nejustificat, prelungirea cu cel puțin un an a situației în care România își vinde pe nimic resursele de gaze și petrol.

Președintele PMP, Elena Udrea, consideră că o astfel de atitudine demonstrează că mentalitatea de guvernare a PSD-ului nu s-a schimbat în ultimul deceniu. „Practic, Victor Ponta îi calcă pe urme lui Adrian Năstase, cel care a vândut pe nimic resursele naturale ale ţării şi a permis astfel ca, în România de astăzi, să avem unele dintre cele mai mari preţuri din Europa la benzină şi motorină.” , a declarat Elena Udrea.

Din acest punct de vedere trebuie tras un semnal de alarmă, iar problemă trebuie adusă în fața opiniei publice, astfel încât Guvernul să nu ascundă sub preș o problemă atât de importantă. PMP intenţionează să discute cu celelalte partide din Opoziţie şi să strângă semnături pentru iniţierea unei moţiuni simple pe Energie. „Dacă Guvernul nu revine asupra acestei decizii, PMP intenţionează să iniţieze o moţiune simplă pe Energie”, a concluzionat Elena Udrea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii