Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua Republică susţine crearea Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului Citeste mai mult Noua Republică susţine crearea Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului

ro

05 Sep, 2015 15:53 1294 Marime text
 Guvernului României trebuie să inițieze constituirea unui Tribunal Internațional pentru Investigarea Crimelor Comunismului, alături de guvernele Cehiei, Georgiei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Slovaciei și Ungariei, care și-au declarat deja intenția.[Noua Republică susţine crearea Tribunalului Internaţional pentru Investigarea Crimelor Comunismului]Spre deosebire de crimele fascismului, care au fost condamnate atât politic cât și juridic, crimele comunismului împotriva umanității și crimele de război înfăptuite de statele comuniste nu au făcut, decât ocazional, obiectul unor procese internaționale.

Foști lideri comuniști, criminali notorii, sunt încă venerați de unii, iar chipurile lor și însemnele comuniste sunt utilizate pentru propaganda unor forțe ale stângii actuale. Utilizarea acestor însemne nu a fost pusă, încă, în afara legii, așa cum s-a întâmplat cu însemnele fasciste.

Este timpul ca regimurile totalitare, criminale comuniste să fie condamnate de către un tribunal internațional, pentru ca tânăra generație să conștientizeze ororile comise de acestea și să fie ferită de a repeta cumva, din necunoaștere, tragedia care a cuprins, în secolul al douăzecilea, o mare parte din omenire.

Tânăra generație trebuie să cunoască, nu numai din povestirile părinților și bunicilor, ci și din datele oficiale, inclusiv din deciziile unui Tribunal Internațional, crimele comise în numele „dreptului istoric” al „clasei muncitoare” de a prelua conducerea statului „lichidând” sau „reeducând” clasele „burghezo-moșierească” și a „chiaburilor”.

Alături de înființarea, la București, a unui Muzeu al comunismului, propunere legislativă pe care a inițiat-o în Parlament, detalii aici: http://youtu.be/YtLXaxNqjSs, Partidul Noua Republică cere Guvernului României să se alăture țărilor care, la Conferința de comemorare a 76 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, au cerut înființarea Tribunalului Internațional pentru investigarea crimelor comunismului.

Semnând această inițiativă, Guvernul Ponta va putea demonstra românilor și opiniei publice internaționale dacă nu este, așa cum afirmă unii, continuatorul guvernului comunist al „Epocii de aur” ceaușiste.

Partidul Noua Republică

Despre Partidul Noua Republica

American International School of Bucharest este cea mai veche si mai extinsa scoala internationala din Bucuresti. Infiintata de Ambasada Statelor Unite in 1962, AISB educa in prezent peste 800 de elevi din peste 53 de tari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii