Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti "Avem nevoie de o consolidare a relatiilor bilaterale intre Romania si Republica Moldova"

ro

18 Jun, 2012 23:32 938 Marime text

Europarlamentarul Minodora Cliveti a participat in calitate de reprezentant al PSD la al VII-lea Congres al Partidului Democrat din Moldova (PDM) care s-a desfasurat la 16 iunie a.c, la invitatia presedintelui acestei formatiuni politice, dl Marian Lupu.

Relatia Romaniei cu Republica Moldova este una privilegiata, dialogul Bucuresti-Chisinau fiind in prezent unul pozitiv. Abordarea generala a relatiei bilaterale este deschisa si pragmatica si vizeaza cooperarea pe multiple paliere, definitivarea de proiecte restante, deschiderea de noi cai de colaborare si identificarea de proiecte comune.

Acordul de asociere republica Moldova - UE ale carui negocieri sunt in curs dau o noua dimensiune si relatiei bilaterale Republica Moldova -Romania, tara membra a UE.

Instaurarea guvernului condus de presedintele PSD Victor Ponta la conducerea Romaniei este ocazia speciala care da relatiei dintre PSD si PDM, partide intre care s-a incheiat inca din 2006 un parteneriat politic, o noua dimensiune, aceea a asumarii relansarii celor doua tari in directia progresului si democratiei.

Atat PDM cat si PSD au o mare responsabilitate in ceea ce priveste reconstruirea relatiilor dintre cele doua state, intre care trebuie sa se intensifice dialogul politic, care este impus de o serie intreaga de teme de interes comun.

Europarlamentarul roman a transmis acest mesaj de salut politic fratern al PSD catre PDM si in calitate de membra a delegatiei UE - Moldova, precum si in calitate de moldoveanca din Bacau.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii