Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kover Laszlo aruncă în aer prevederile Tratatului de aderare la Uniunea Europeană

ro

05 Jun, 2012 23:24 883 Marime text

Comportamentul şi declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, reprezintă o încălcare a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană. Atunci când şi-a asumat statutul de membru UE, Ungaria a renunţat la pretenţii teritoriale faţă de vecini şi la revizionism. Ceea ce propagă acum preşedintele Parlamentului ungar, dispreţul faţă de România şi instituţiile statului român, instigarea la conflicte etnice, glorificarea fascismului şi revizuirea Trianonului, reprezintă un caz unic de încălcare a politicilor europene în materie de bună vecinătate. Cazul lui Kover Laszlo este o confirmare periculoasă a direcţiei naziste a politicii de la Budapesta, lucru semnalat deja de presa europeană.

Felul în care preşedintele Parlamentului ungar încalcă orice comportament diplomatic, respingând toate recomandările şi semnalele statului român, aruncă politica maghiară într-un precedent periculos. Revendicările teritoriale şi revizionismul sunt interzise ţărilor membre ale Uniunii, dar Ungaria ignoră deliberat la cel mai înalt nivel aceste obligaţii, profitând de dreptul la libera circulaţie care este asigurat cetăţenilor UE, nu extremiştilor şi celor care vor să distrugă idealurile Europei unite.

Atentatorii la liniştea şi convieţuirea paşnică a cetăţenilor nu ar trebui să umble liberi prin Europa, după cum nu ar trebui să îşi poată folosi calităţile oficiale pentru a semăna zâzanie. România este un model în materie de drepturi ale minorităţilor, spre deosebire de Ungaria, dar Kover Laszlo este deranjat tocmai de faptul că nu există conflicte interetnice.

Mesajul politic al preşedintelui Parlamentului ungar pentru Europa şi pentru România este clar: încalc orice normă şi orice regulă pentru a-i asmuţi pe etnicii maghiari împotriva celorlalte etnii şi pentru a contesta graniţele stabilite prin Trianon. Horthy are mai nou prea mulţi emuli la Budapesta, iar Kover Laszlo e unul dintre ei. România nu este obligată să suporte aberaţiile unui asemenea politician al cărui crez este dezbinarea, anti-românismul şi incendierea principiilor europene!

Bogdan Diaconu

PSD

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii