Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Tăriceanu vrea să facă din Parlament organ de cercetare penală. Putem lansa rubrica ”Tăriceanu spune lucruri trăsnite”

ro

22 Mar, 2016 14:41 1523 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi: După propunerea privind trecerea interceptărilor sub autoritatea Legislativului, putem lansa rubrica "Tăriceanu spune lucruri trăsnite". Vrea să facă din Parlament organ de cercetare penală
 
 
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a ironizat propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a afirmat că vrea să depună o iniţiativă legislativă care să prevadă înfiinţarea unei autorităţi independente de interceptări, aflată sub autoritatea Parlamentului:
 
„Declaraţia preşedintelui Senatului privind înfiinţarea unei autorităţi de interceptări care să se afle în subordinea Parlamentului ar fi hilară dacă nu aş cunoaşte obiceiurile ALDE şi PSD. Având în vedere că o parte dintre protagoniştii interceptărilor - cele mai mediatizate, trebuie să recunoaştem - sunt parlamentari, şeful Senatului ne propune nouă, senatorilor şi deputaţilor, să ne ascultăm între noi. Eventual, să dăm şi sentinţele! La fel de bine ar putea să vină cu o iniţiativă legislativă de exemplu, prin care şi instanţele de judecată să fie trecute în subordinea Parlamentului, pentru ca circul să fie complet”.
 
Raeţchi a punctat şi că indirect, prin această propunere legislativă, Parlamentul ar deveni instituţie de cercetară penală.
 
„Indirect, dacă această propunere din ciclul „Tăriceanu spune lucruri trăsnite” ar trece de Parlament, legislativul ar deveni şi instituţie de cercetare penală. Prin astfel de propuneri, nivelul de încredere în Parlament va ajunge în curând la 0%, în timp ce parlamentarii PSD-UNPR-ALDE continuă să facă scut în jurul suspecţilor de corupţie. Nu ştiu pe cine îşi propune Tăriceanu să protejeze prin această iniţiativă - lista sa de prieteni politici  vizaţi de propunerea legislativă este lungă - dar devine din ce în ce mai clar că şeful Senatului este un personaj toxic care ar trebui să lase politica în seama celor bine intenţionaţi şi care au în vedere interesul cetăţenilor, nu pe cel al găştilor cu probleme cu legea”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii