Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la intrevederea PM interimar Catalin Predoiu cu reprezentanti ai comitetului pentru situatii de urgenta

ro

07 Feb, 2012 23:09 802 Marime text

Primul-ministru interimar Cătălin Predoiu a avut, în această dimineaţă, o întâlnire de lucru cu secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, subsecretarul în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei, Dan Iulius Plaveti.

În cadrul acestei întâlniri au fost abordate două teme. A fost analizată situaţia din zonele afectate de ninsoare, viscol şi temperaturi scăzute, pe fiecare arie de competenţă, dar şi măsurile care se impun în această perioadă.

Premierul interimar a fost informat de către Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie că vremea s-a înrăutăţit în cursul nopţii, fiind menţinut codul portocaliu în zonele afectate. Ion Sandu a anunţat că începând cu data de 07.02.2012, ora 12, ies de sub cod portocaliu următoarele judeţe : Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt şi partea de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. De asemenea, începând de mâine dimineaţa (miercuri, 8 Februarie) vor ieşi de sub cod portocaliu şi judeţele: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, şi partea de câmpie a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Judeţele : Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vor rămâne sub cod portocaliu (pentru vânt cu intensitate mare) până mâine seară (miercuri, 8 Februarie). Pentru intervalul 8 - 12 februarie va fi în vigoare cod galben de ger în toată ţara.

În acest moment, acţionează în teren peste 7000 de angajaţi din structurile responsabile de intervenţie. Secretarul de stat Mihai Capră a precizat că MAI acţionează cu peste 4000 de angajaţi în teren.

"Solicit autorităţilor locale şi centrale ale administraţiei de stat să continue acţiunile de intervenţie potrivit planurilor de intervenţie activate şi să ia, potrivit legii, orice măsuri care se impun la faţa locului, în funcţie de situaţia concretă din teren. Prioritatea este salvarea oamenilor izolaţi care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă" a afirmat premierul interimar Cătălin Predoiu.

Subsecretarul în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a arătat că cea mai grea situaţie este în judeţul Vrancea, unde sunt mai multe persoane blocate, printre care şi o femeie însărcinată, în satul Vintileasa. În acest caz au fost mobilizaţi 40 de militari pentru deblocarea drumului de acces, iar imediat ce condiţiile meteo vor permite, se va interveni cu un elicopter.

Pe plan local, primăriile prin direcţiile de asistenţă socială trebuie să se asigure că persoanele fără adăpost sau care locuiesc în case fără surse de căldură nu vor avea de suferit în această perioadă.

Premierul interimar Cătălin Predoiu a cerut instituţiilor cu responsabilităţi raportări privind situaţia existentă - din două în două ore - şi le-a solicitat secretarului de stat Mihai Capră şi subsecretarului de stat Raed Arafat să informeze opinia publică cu privire la ultimele evoluţii.

Tot astăzi, la solicitarea premierului interimar - la sediul MECMA - s-a întrunit comisia de coordonare pentru siguranţă în furnizarea gazelor naturale. De asemenea, premierul interimar Cătălin Predoiu a atenţionat ANRE să fie pregătită pentru codul galben de ger anunţat de ANM pentru zilele următoare.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii