Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PMP - Respingerea Codului Fiscal

ro

17 Jul, 2015 19:54 1437 Marime text
Respingerea Codului Fiscal, un act necesar
 
După discursul preşedintelui Iohannis de la BNR era previzibilă retrimiterea către Parlamentul României a Codului Fiscal adoptat cu mare fast în luna iunie de către USL.
 
Preşedintele Iohannis a luat această decizie după ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Consiliul Fiscal,  instituţii prestigioase internaţionale, FMI, BM, UE şi BCE au criticat în termeni duri codul fiscal al PSD-PNL.
 
În ciuda afirmaţiilor ministrului Teodorovici, ECOFIN n-a fost de acord cu aplicarea Codului Fiscal în forma actuală, fata etapizare şi pregătire prealabilă amănunţită.
 
Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat, într-o conferință de presă la finalul ECOFIN, că reprezentanții CE sunt îngrijorați în legătură cu programul privind balanța de plăți și a recomandat autorităților române să folosească eficient timpul rămas până în septembrie pentru a adopta reformele necesare.
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR,  a declarat: „Ar fi o eroare să ignorăm lecţiile crizei internaţionale şi experienţele noastre, cedând tentaţiei de a opta pentru măsuri cu consecinţe temporare în detrimentul dezvoltării pe termen lung".
Guvernatorul şi-a exprimat astfel, din nou, poziţia faţă de adoptarea măsurilor de relaxare fiscală prevăzute în Codul Fiscal şi cel de Procedură Fiscală, atrăgând atenţia asupra dezechilibrelor care ar putea apărea pe termen lung.

Se ştie, de asemenea, că delegaţia FMI, BM, UE, şi-a anulat vizita din iulie în România ca semn al dezacordului faţă de noul Cod Fiscal.
În faţa acestor opinii, ale unor personalităţi avizate în domeniul fiscal şi economic, Victor Ponta a avut următoarea reacţie:
este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc, ceea ce nici măcar Preşedintele Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată!”.

Exact poziția lui Ceaușescu și a lui Tsipras!

Victor Ponta ignoră tratatele europene şi internaţionale la care România este parte, obligaţiile pe care ni le-am asumat prin Tratatul Fiscal, să nu depăşim 1% din PIB deficit bugetar.
Victor Ponta şi ministrul Teodorovici se cred mai competenţi decât toţi specialiştii interni şi externi care au criticat Codul Fiscal.
Între cuplul Ponta-Teodorovici, amatori în ale fiscalităţii,  şi specialiştii de marcă din interior şi de la instituţiile europene şi internaţionale cu care colaborăm, este clar că trebuie să acordăm credit acestora din urmă.

Guvernul Ponta împinge România într-o aventură de tip grecesc, fără să ţină cont că autosuficienţă, ignorarea semnalelor specialiştilor, supraevaluarea propriilor competenţe au dus Grecia în groapa actuală.
 Vrea Victor Ponta să facă din România o altă Grecie? Nu va reuşi, pentru că nu-l vor lăsa societatea românească, elitele intelectuale şi  presa cinstită.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii